Ministrul Oros, despre criza pestei porcine: Comisia Europeana nu mai are incredere in autoritatile romane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca oficialii de la Bruxelles nu mai au incredere in autoritatile romane, din cauza esecului acestora de a aplica masurile de combatere a pestei porcine si a numeroaselor intarzieri in implementarea acestora, noteaza Mediafax.

„Saptamana aceasta colegii de la ANSVSA au fost la Comisie unde au prezentat un plan de masuri, sigur plan de masuri care trebuia prestat acum doi ani, plan de masuri care trebuia prezentat acum un an, acum cateva luni, dar plan de masuri care desi a fost prezentat de-a lungul timpului nu a fost respectat. Comisia, din ceea ce stiu eu, nu mai are incredere in autoritatile romane, ca acel plan de masuri va fi respectat. Va fi un audit al Comisiei in perioada 26-29 noiembrie, iar la sfarsitul acelui audit vom sti exact care este pozitia Comisiei, audit exact pe respectarea masurilor de combatere si eradicare a pestei porcine africane. Atunci vom sti exact parera oficiala a Comisiei”, a spus ministrul.

Acesta a adaugat ca focarele de pesta se extind in ficare zi, iar in prezent doar Suceava si Bistrita nu sunt afectate.

Ministrul Agriculturii a mai declarat ca sunt luate masuri de restrictionare a miscarii animalelor si de inchidere a targurilor, insa “samsarii” continua sa raspandeasca porcii bolnavi prin diverse zone ale tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE