ANSVSA, mai multe controale privind ouale provenite din alte state membre UE

Facebook
Twitter

In perioada 25.03.2019 – 12.04.2019, se desfasoara controale la nivel national pentru verificarea respectarii, de catre operatorii din sectorul alimentar, a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea si comercializarea oualor provenite din comertul intracomunitar.

In aceste activitati de control, inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor colabora cu reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane. Controale se vor desfasura atat in trafic, cat si in unitatile de destinatie de pe teritoriul Romaniei (centre de ambalare oua, depozite frigorifice, unitati de procesare, etc.).

In situatia in care, in urma controalelor efectuate se constata ca ouale provenite din alte State Membre si destinate comercializarii pe teritoriul national nu indeplinesc normele in vigoare, Directiile Sanitare Veterinatre si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv, a municipiului Bucuresti, vor dispune aplicarea masurilor care se impun, in conformitate cu cerintele legislatiei comunitare si nationale.

Rezultatele controalelor vor fi facute publice la finalizarea actiunii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE