Incepand cu aceasta saptamana, producatorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni, conditiile climatice din acest an asigurand productii mari si de calitate foarte buna.
Spre exemplu, din binecunoscuta zona Dabuleni se livreaza catre pietele agroalimentare din Bucuresti si din tara sute de tone de pepeni proaspeti, cantitatile ce urmeaza a fi recoltate si livrate fiind in crestere continua.
Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producatorilor autohtoni si a pepenilor romanesti se aplica masura etichetarii standard, conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.225/2017. Astfel, pentru informarea corecta a tuturor celor interesati, prezentam modelul de eticheta ce va fi afisat la fiecare punct de comercializare a pepenilor romanesti verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informatii privind denumirea producatorului, localitatea de origine, data recoltarii si pretul cu amanuntul.
Reamintim ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin inspectorii din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene, se asigura in permanenta ca prin verificarile efectuate, sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 si ale OMADR nr.225/2017, astfel incat consumatorii sa fie corect informati asupra provenientei fructelor si legumelor din pietele agroalimentare.