AFIR introduce o noua obligatie pentru beneficiarii de fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale informeaza beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) ca utilizarea semnaturii electronice pe formularele de plata aferente proiectelor de investitii este obligatorie. In acest sens, incepand din 24 decembrie 2019, formularele necesare au fost publicate pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Informatii utile >> Tipizate.

Astfel, pentru a solicita decontarea cheltuielilor realizate in cadrul proiectului finantat prin PNDR 2020, trebuie semnate electronic urmatoarele formulare tipizate:

  • Declaratii de esalonare investitii, TVA si sprijin forfetar;
  • Cereri de plata avans, transe de plata, TVA si sprijin forfetar;
  • Declaratii de cheltuieli si declaratii de venituri;
  • Centralizatorul facturilor AP 1.2.3 si anexa – submasurile 9.1, si 9.1a.

Beneficiarii finantarilor PNDR 2020 care semneaza electronic trebuie sa completeze electronic formularele de plata si sa le incarce in sistemul electronic prin intermediul paginii de internet a AFIR. Aplicatia nu va mai solicita si incarcarea documentului tiparit, semnat olograf si scanat.

Precizam faptul ca aplicarea semnaturii electronice pe formularele tipizate este optionala acolo unde nu a fost prevazuta anterior in ghidurile solicitantului sau in procedurile de lucru obligatia aplicarii semnaturii electronice pana cel tarziu la momentul contractarii.

In cazul beneficiarilor care semneaza olograf, formularul de plata trebuie completat electronic, trebuie imprimat, semnat olograf, dupa care se scaneaza si se depune online impreuna cu formularul electronic pe pagina de internet a AFIR.

Completarea formularelor de plata se realizeaza conform Ghidului solicitantului, a anexelor aferente acestuia si a procedurilor in vigoare, disponibile pe portalul www.afir.info, iar depunerea tipizatelor se realizeaza online, direct pe site-ul AFIR.<

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE