Alianta pentru Agricultura: fermieri, depuneti cererea, pentru a fi despagubiti!

Facebook
Twitter

Alianta pentru Agricultura si Cooperare face apel la fermieri sa se mobilizeze si sa depuna cererea de plata pentru obtinerea despagubirilor, pana la data de 15 septembrie.

„Alianta pentru Agricultura si Cooperare face un apel la fermierii calamitati sa se mobilizeze si depuna cererea de plata completata corect, pana la 15.09.2020. Pot depune cerere si vor primi despagubiri doar acei fermieri care au suprafata afectata de minimum 30% pe fiecare cultura (coloana 2 din cerere, mai mare de 30%)”, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Pana in prezent au fost alocati 852 de milioane lei pentru plata despagubirilor fermierilor afectati de seceta pedologica severa pentru culturile insamantate in toamna anului 2019.

Termenul de depunere este de 10 zile de la publicare, respectiv 15.09.2020, inclusiv, iar in zilele libere de sambata si duminica 5-6 si 12-13, APIA poate lucra pentru a veni in sprijinul fermierilor, fara a fi luate in calcul la numararea celor 10 zile.

„Este recomandabil ca cererea de plata conform Anexa 2 si documentele solicitate sa fie transmise online si deplasat la APIA doar pentru clarificari suplimentare, pentru a evita aglomeratia in prisma riscurilor pandemiei de coronavirus. Procedural, se va trece in cerere suprafata si sumele inscrise in Procesul Verbal intocmit si asumat de Comisia de constatare si evaluare a pagubelor inregistrate la culturile agricole si vor fi trecute randurile de total pe fiecare cultura, de la finalul Procesului Verbal”, precizeaza sursa citata.

Guvernul a aprobat, pe 24 august, actul normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE