AFIR a publicat rapoartele de selectie pentru submasura 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat de curand, pe propriul site, raportul de selectie aferente masurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, etapa a doua lunara, din sesiunea 2016.

De asemenea, cei interesati au posibilitatea sa verifice pe site-ul AFIR si rapoartele de selectie si contestatie pentru prima etapa, zona normala, precum si cea montana.

Solicitantii eligibili pentru masura 6.3 sunt fermierii care detin in proprietate sau folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica, mai exact dimensiunea acesteia este cuprinsa intre 8.000 – 11.999 SO (valoarea productiei standard).

Sprijinul nerambursabil este de maxim 15.000 Euro si se acorda in doua tranșe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare.

Peste 615 milioane de euro au fost atrase de fermierii romani in acest an, in cadrul proiectelor cu fonduri europene, finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Fermierii romani au posibilitatea sa acceseze fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, care dispune de a alocare totala de 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE