Un nou ajutor de stat pentru fermierii romani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii romani vor putea accesa o noua schema de sprijin, din cadrul PNDR, destinata de aceasta data impaduririlor. Mai exact, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a publicat de curand, pe propiul site, detalii despre schema de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

APIA informeaza potentialii beneficiari referitor la instituirea si implementarea schemei de ajutor de stat cu titlul ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014-2020, aprobata prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 857/2016.

Schema este implementata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala DGDR-AMPNDR, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Ajutoarele pentru impadurire si crearea de suprafete impadurite se acorda in cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 ca ajutoare co-finantate din FEADR.

Scopul ajutorului il reprezinta acordarea unui sprijin financiar detinatoriilor publici si privati de terenuri agricole si neagricole si formelor asociative ale acestora pentru realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie.

Pentru informatii suplimentare privind beneficiarii schemei, conditiile de eligibilitate, valoarea sprijinului precum si modalitatea de acordare a ajutorului de stat, va recomandam sa consultati Ghidul solicitantului.

In perioada imediat urmatoare, APIA va publica Anuntul de lansare a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”.

APIA precizeaza ca dupa publicarea Anuntului de lansare a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin, anterior intocmirii proiectului tehnic de impadurire, potentialii beneficiari sunt invitati la Centrele Judetene APIA in vederea eliberarii Notei de constatare si identificarii suprafetelor de teren destinat impaduririi in sistemul IACS – LPIS gestionat de APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE