Ministerul Agriculturii va lansa in decembrie o noua licitatie de proiecte pentru submasura 4.1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La inceputul lunii decembrie, Ministerul Agriculturii, prin AFIR, va lansa o noua sesiune de depunere a proiectelor cu fonduri europene nerambursabile, pentru submasura 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”, suma disponibila fiind de 150 de milioane de euro, a anuntat, pentru StiriAgricole.ro, Achim Irimescu.

„In contextul in care vorbim de cea mai accesata masuri cu fonduri europene, vrem sa venim in sprijinul potentialilor beneficiari, astfel, am propus o suplimentare cu 150 de milioane de euro in acest an, 75 de milioane pe vegetal, 75 de milioane de euro pe zootehnie. Va fi o noua licitatie de proiecte”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, ministrul Agriculturii.

In ceea ce priveste data lansarii noii sesiuni de depunere, aceasta va fi demarata „la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie”, ne-a mai spus seful MADR.

„Speram sa deschidem aceasta licitatie de proiecte cat mai curand, este necesara in prima faza adoptarea unei Hotarari de Guvern in acest sens. Cred totusi ca la sfarsitul lunii in curs sau la inceputul lunii decembrie vom demara sesiunea de depuneri de proiecte pe masura 4.1”, ne-a mai spus Achim Irimescu.

Anul acesta fermierii romani au depus 1.385 de proiecte in cadrul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, valoarea totala a acestora fiind de 575 de milioane de euro. In prezent, 406 proiecte au fost selectate pentru finantare, acestea avand o valoare publica totala de 149 de milioane de euro. Numarul proiectelor finalizate pentru aceasta submasura este 128 (28 milioane de euro), numarul proiectelor contractate fiind 374, cu o valoare totala de 122 milioane de euro, potrivit datelor AFIR.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii) si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE