APIA primeste cereri pentru o schema de ajutor in valoare de 50 milioane de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta lansarea primei sesiuni de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, SubMasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, care se va desfasura in perioada 21 noiembrie 2016 – 20 ianuarie 2017.

Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de interventie 5E – Promovarea conservarii si a sechestrarii carbonului in agricultura si silvicultura.

Alocarea financiara pentru sesiunea 01/2016 privind Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR este de 50.000.000 euro.

Valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a contractului de finantare, este de 7 000 000 euro.

Cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse in intervalul 21 noiembrie 2016, ora 9:00 – 20 ianuarie 2017, ora 16:00.

Dupa avizarea proiectului tehnic de impadurire, solicitantii pot depune, la Centrele Judetene APIA, cererile de sprijin insotite de documentele specificate in Ghidul solicitantului.

Solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate in Ghidului Solicitantului. Procedura de primire, evaluare, selectie si contractare a cererilor de sprijin, aprobata prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 962/2016, este afisata pe site-urile www.apia.org.ro, www.madr.ro si este disponibila, la cerere, la sediile APIA. Ghidul Solicitantului pentru schema de ajutor de stat a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 876/2016 si este publicat pe site-ul APIA, sectiunea „Masuri de sprijin si IACS”, subsectiunea „Masuri delegate din PNDR”.

Selectia Cererilor de sprijin in cadrul sesiunii se efectueaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.362/2016 si este publicat pe site-ul APIA. Anuntarea rezultatelor selectiei se va face prin notificarea beneficiarilor de catre Centrele Judetene APIA ca urmare a publicarii pe site –ul APIA a Raportului de selectie aprobat de catre directorul general al DGDR – AM PNDR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE