Adrian Oros ramane in functia de ministru al Agriculturii. De ce a luat aceasta decizie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca intentioneaza sa revina asupra demisiei pe care a depus-o pe 28 septembrie, pentru a nu crea disfunctionalitati inutile in sistem si pentru a nu crea „socuri inutile” in activitatea din domeniu, noteaza Agerpres.

„Cred ca imi voi retrage demisia. Este vorba de o perioada scurta, sper, si nu vreau sa provoc disfunctionalitati in sistem. Fermierii nu trebuie sa fie afectati de criza politica. Am sperat ca vor numi pe altcineva, iar activitatea va continua fara socuri inutile”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Oros.

Acesta a precizat ca a fost sunat joi seara de premierul interimar Florin Citu pentru a reveni asupra demisiei pana la formarea unui nou Guvern, pentru ca nu exista posibilitatea de a numi pe altcineva, Ministerul Agriculturii avand nevoie de un titular care sa gestioneze elaborarea Planului National Strategic in perspectiva viitoarei Politici Agricole Comune.

Adrian Oros a anuntat pe 28 septembrie ca isi va depune demisia din functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precizand ca “pentru premierul Florin Citu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati”.

Citeste si: CE: masuri exceptionale de sprijin pentru legumicultori si viticultori. Ce sume vor fi acordate?

“Azi imi voi depune demisia din functia de Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Pentru Premierul Florin Citu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezinta 60% din executia bugetara a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate in derulare. La rectificarea bugetara, MADR a primit o suma infima, absolut insuficienta. 2. In PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultura. Asta desi in primul draft trimis la Comisie, in noiembrie 2020, PNRR continea un proiect complex pentru gestionarea apei in agricultura (irigatii, desecare/drenaj si sistem antigrindina), in valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat in Programul de guvernare, alaturi de Reteaua de depozitare, procesare si distributie a produselor romanesti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR”, a scris pe reteaua de socializare, Facebook, Adrian Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE