septembrie 26, 2022

submasura 6.1 sprijin tineri fermieri, tanar fermier, reinnoirea generatiilor agricole

Subventii APIA: banii trebuie sa ajunga la fermieri in cel mai scurt timp

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In cadrul unui simpozion organizat in Covasna, directorul APIA, Adrian Pintea, a facut apel la intreaga conducere a agentiei, pentru urgentarea platilor catre fermierii din intreaga tara. Potrivit agentiei, la acest moment sunt pregatite peste 600.000 de dosare pentru plata avansului.  

Intalnirea a avut ca scop realizarea unei ample analize la nivelul APIA a stadiului implementarii masurilor delegate din PNDR 2014-2020, precum si a stadiului absorbtiei fondurilor aferente acestora.

Totodata, in cadrul simpozionului au fost dezbatute dificultatile intampinate de fermieri si centrele judetene ale agentiei in procesul de accesare, respectiv gestionare a masurilor delegate, precum si principalele directii de actiune pentru imbunatatirea fluxurilor si proceselor subsumate accesarii masurilor FEADR la nivel bidimensional agentie-fermieri, in vederea eficientizarii absorbtiei fondurilor europene destinate agriculturii.

Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA central si al centrelor judetene. Agenda a continut atat o parte de analiza a masurilor delegate, realizata pe fiecare palier de implementare, cat si o parte practica, prin organizarea a trei ateliere de lucru.

Simpozionul s-a bucurat, totodata, de prezenta unor invitati de seama, respectiv a domnului dr. István RÁDULY, Prefect al judetului Covasna, a domnului deputat UDMR Csaba KÖNCZEI, membru al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor, precum si a domnului József GYERŐ, Primar al orasului Covasna, care au impartasit participantilor perspectiva locala asupra beneficiilor absorbtiei fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale.

Au raspuns pozitiv invitatiei APIA de a ne fi alaturi si de a sustine o prezentare in cadrul simpozionului reprezentantii Autoritatii de Audit FEADR, in virtutea faptului ca activitatea Organismului de certificare este esentiala in procesul de gestionare a fondurilor europene.

”Am decis organizarea acestui Simpozion de analiza a implementarii masurilor delegate de AFIR catre APIA din PNDR 2014-2020, intrucat consider ca este foarte important sa ne punem la masa si sa facem un bilant al activitatii noastre, sa vedem in ce masura ne-am atins tintele de implementare, unde am excelat si unde am intampinat dificultati, sa identificam provocarile si sa construim impreuna solutii viabile” a declarat Adrian PINTEA, Director General APIA, la deschiderea lucrarilor simpozionului.

Subventii APIA 2021: „banii sa ajunga la fermieri in cel mai scurt timp”

Unul dintre cele mai importante subiecte aflate pe ordinea de zi a fost pregatirea platilor in avans pentru cererile depuse de fermieri in Campania 2021. A fost realizata o analiza atenta a stadiului de pregatire si a fluxurilor de lucru, astfel incat la aceasta data peste 608 000 de dosare sunt pregatite pentru autorizare incepand cu data de 18 octombrie. Totodata, directorul general al APIA a dispus intregii conduceri a institutiei accelerarea tuturor demersurilor astfel incat banii sa ajunga la cat mai multi fermieri in cel mai scurt timp.

In cadrul evenimentului au fost recunoscute eforturile si profesionalismul echipei APIA prin acordarea de diplome de excelenta si merit centrelor judetene APIA cu rezultate deosebite in implementarea masurilor implementate de institutia noastra din PNDR 2014 – 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE