Concurs: fii „Fermier responsabil” si castiga premii

Facebook
Twitter

Fermierii se pot inscrie la concursul „Fermier Responsabil”, organizat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor in cadrul concursului „Fermier Responsabil” este 31 octombrie 2021.

Inscriererea si participarea la concursul „Fermier Responsabil” sunt gratuite.

Concursul se adreseaza locuitorilor din mediul rural si urbanul mic/asimilabil din cele 201 UAT-uri incluse in campania de constientizare APA NOASTRA desfasurata in cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”.

Concursul „Fermier Responsabil” este un concurs individual, cu accent pe regulile de bune practici agricole si invatarea lor, in vederea responsabilizarii fermierilor fata de mediu. Scopul acestui concurs este de a creste nivelul de informare al cetatenilor cu privire la necesitatea unui management corect al gunoiului de grajd si a cunoasterii regulilor de bune practici.

Participarea in concursul „Fermier Responsabil” nu este limitata la un numar de participanti. Conditia este ca persoanele care se inscriu in concurs sa aiba domiciliul sau resedinta in una dintre UAT-urile eligibile in concurs.

Inscrierea participantilor se va putea face pana la data de 31 octombrie 2021, ora 12.00, data la care sectiunea se va inchide automat, pe portalul https://apanoastra.ro/fermier-responsabil/.

Derularea concursului „Fermier Responsabil”

In data de 1 noiembrie 2021, ora 08:00 se va deschide interfata destinata concursului de fermieri, care va fi deschisa pana la data de 15 noiembrie 2021, ora 23.00. Accesul se va face utilizand datele de acces primite prin e-mail la inscriere, utilizand adresa de e-mail/ID-ul utilizatorului si parola.

Regulamentul Concursului „Fermier Responsabil”

In sectiunea dedicata concursului de fermieri vor fi disponibile spre consultare materiale informative relevante in vederea participarii la concurs. Concursul pentru fermieri consta in raspunsul la maxim 25 de intrebari tip grila pe zi, organizate in 5 module a cate 5 intrebari, timp de 15 zile.

Fiecare intrebare are cate 3 optiuni de raspuns, din care un singur raspuns este corect. Un concurent poate parcurge o singura data pe zi fiecare din cele cinci module de intrebari pe parcursul celor 15 zile de concurs.

La finalul perioadei se va puncta corectitudinea tuturor raspunsurilor, calculand suma raspunsurilor corecte pe fiecare modul in parte. Intrebarile pe fiecare modul in parte vor fi generate automat, in ordine aleatoare.

Fiecarui utilizator i se va atribui setul propriu de intrebari, pe fiecare modul in parte. Pentru fiecare modul in parte va exista un timp limita de raspuns la cele 5 intrebari, respectiv 30 minute, dupa care modulul  respectiv se inchide si nu mai poate fi accesat.

Temele pentru cele 5 module ale concursului „Fermier Responsabil” sunt:

  • Modul 1 – Apa curata cum era odata/Apar apa
  • Modul 2 – Fara nitrati si fara nitriti
  • Modul 3 – Gunoiul de grajd, bunastare pentru fermieri
  • Modul 4 – Bune practici pentru fermieri responsabil
  • Modul 5 – Fertilizare cu masura

Documentare pentru concurs

Pentru a raspunde corect la intrebari, participantii se pot documenta, atat pe platforma proiectului www.apanoatra.ro, cat si studiind materialele de studiu care vor fi publicate la data de 1 noiembrie 2021 in contul fiecarui utilizator.

Numai dupa ce a raspuns la toate intrebarile unui modul, butonul SUBMIT/TRIMITE RASPUNSURILE devine activ. Participantul la concursul „Fermier Responsabil” poate face testul complet doar o data pe zi in perioada 1-15 noiembrie 2021.

Participantul poate completa toate modulele de intrebari sau doar o parte dintre module, scorul fiind calculat in functie de numarul efectiv de raspunsuri corecte. O data inceput un modul, acesta trebuie sa fie finalizat intr-o perioada de timp determinata (30 minute).

Un modul inceput si inchis nu mai poate fi reluat ulterior in aceeasi zi.

In cazul in care un concurent nu poate rezolva in aceeasi sesiune cele 5 module de intrebari, poate da SUBMIT doar la o parte, iar la restul modulelor poate raspunde ulterior, in aceeasi zi.

O data pornit un modul/un test, acesta trebuie si finalizat. Modulul nefinalizat nu va mai putea fi repornit ulterior in aceeasi zi si reluat din punctul unde a fost lasat. In cazul unei intreruperi de conexiune la internet/curent/etc exista riscul ca sesiunea de raspunsuri sa nu se inregistreze.

Interfata concursului „Fermier Responsabil” se va inchide automat pe 15 noiembrie 2021, ora 23:00, urmand a fi facut clasamentul. Concurentii trebuie sa aiba in vedere ca butonul de SUBMIT trebuie sa fie apasat pana la ora 22:59 pe data de 15 noiembrie 2021.

Pentru castigatorii Concursului „Fermier Responsabil” organizatorul ofera urmatoarele premii:

  • FERMIER DE TOP-10 vouchere in valoare de 2000 lei fiecare, la un magazin de bricolaj
  • FERMIER RESPONSABIL – 100 de KIT-uri: cizme de cauciuc, pelerina de ploaie, tricou si sapca, toate inscriptionate cu sigla Campaniei Apar Apa!

Aflati mai multe detalii despre concurs AICI.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE