Institutul Cantacuzino: Branza de la Bradet nu este sursa imbolnavirii copiilor. Patronul fabricii: E cea mai buna veste

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Patronul fabricii Lactate Bradet, Marius Badea, a declarat ca anuntul Institutului Cantacuzino, potrivit caruia branza nu este sursa imbolnavirii copiilor, este cea mai buna veste pe care a primit-o si a precizat ca nu are de gand sa dea in judecata pe nimeni, informeaza Mediafax.

“E cea mai buna veste pe care am primit-o de cand m-am nascut. Am vazut negru pe alb ca nu sunt vinovat de moartea copiilor. Desi stiam ca nu puteam fi vinovati, am stat cu un cutit deasupra capului in toata perioada acesta. Nimic nu e intamplator. In timpul asta, am lansat ideea unei noi companii, cea mai mare de pe piata, unde calitatea produsului sa primeze, iar clientul sa fie multumit si de un pret bun. E prea mare bucuria sa ma gandesc acum sa dau in judecata pe cineva. Nu mă gandesc la rautati”, a declarat, pentru Mediafax, patronul Lactate Bradet, Marius Badea.

Institutul Cantacuzino a anuntat rezultatele analizelor facute in cazul copiilor din Arges, Sibiu si Bacau, imbolnaviti cu E.Coli, stabilind ca profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienti, din branza de la Bradet si din carnea de pui nu sunt identice.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat miercuri, dupa ce Institutul Cantacuzino a anuntat rezultatele analizelor facute in cazul copiilor din Arges, ca el nu a afirmat niciodata ca branza produsa in fabrica Bradet a fost la originea imbolnavirilor, dar ca regulamentele CE il obligau sa comunice descoperirea E.Coli, informeaza Mediafax.

„Regulamentul european spune ca trebuie sa spui numele firmei respective ca sa nu mai otraveasca alti oameni. Nu am spus niciodata eu ca Bradetul a fost la originea imbolnavirii copiilor, nu pot sa spun asa ceva. Doamne fereste! Am spus doar ca lotul respectiv avea E.Coli si trebuia informata lumea ca sa nu fie otravita. Este o obligatie clara, prin Regulamentul 178, Regulamentul 273. Mars a retras un milion de batoane din toata lumea, Selgros anul trecut… Daca, Doamne fereste, din branza aia mai mureau niste oameni? Tot asa ma intrebati daca dau faliment cu 60 de oameni ai lui?”, a declarat Irimescu, pentru sursa citata.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat recent de ce a decis sa faca public numele producatorului din Arges, Lactate Bradet, dupa ce analizele preliminare ale ANSVSA au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

Patronul fabricii de Lactate Bradet, Marius Badea, a acceptat sa faca pentru StiriAgricole.ro, o serie de declaratii cu privire la analizele preliminare ale ANSVSA care au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

Luni, 29 februarie, ministrul Achim Irimescu a declarat pentru Agerpres ca bacteria E-coli a fost descoperita in branza de vaci de la Lactate Bradet din Curtea de Arges.

„In urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au gasit E-coli in probele de brânza de la Lactate Bradet din Curtea de Arges, care comercializeaza si produse traditionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de branza proaspata de vaci. De asemenea, in judetul Bacau inspectorii au gasit intr-un frigider carne de pasare recoltata dintr-o gospodarie personala”, a declarat Achim Irimescu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE