50 milioane de euro pentru sprijinirea activităţii întreprinderilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), supune consultării publice ghidul pentru lansarea apelului de proiecte Ghidul Solicitantului sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi.

„Am identificat economii de 50 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vor ajuta întreprinderile din România. Susţinem competitivitatea întreprinderilor româneşti prin diversificarea producţiei, modernizare şi retehnologizare. Încurajăm acest tip de investiţii în mediul rural prin acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor care se vor implementa în aceste zone”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Proiectele finanţate vor viza în principal achiziţii de echipamente şi utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea producţiei, modernizarea instalaţiilor, automatizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie.

Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte aferente Axei Prioritare 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”; Domeniul major de intervenţie D1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM” – Operaţiunea „Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile” pentru  întreprinderi în cadrul POS CCE, până la data de 29 septembrie a.c., ora 16.00, la următoarea adresă de e-mail: contact@fonduri-ue.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE