5 utilaje profesionale pe care le poti folosi in curte si in gradina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daca locuiesti la casa si ingrijesti gradina sau livada, vei avea nevoie de masini si unelte profesionale sau semiprofesionale, pentru a avea rezultate cat mai bune. Iata care ar putea fi primele alegeri.

Motosapa

Motosapa, numita si motocultor sau motofreza (cu toate ca exista unele diferente tehnice intre cele trei), este un utilaj usor, care poate fi folosit in gradina si in sera pentru a marunti solul. Motosapa este utila in orice gospodarie, dar si la camp, daca vorbim despre culturi de mici dimensiuni.

Motocultorul este chiar mai eficient atunci cand suprafata de teren este mare, cu zone dificile, sau avem un teren cu pomi fructiferi. Motocultorul este echipat cu rarita, plug, uneori cultivator si dispozitiv pentru scos cartofii, are un motor puternic, roti de cauciuc si roti metalice. Este ideal pentru a ingriji culturile de legume si zarzavaturi, dar si pentru alte lucrari in gospodarie.

Tocatorul de gradina

Tocatorul de gradina este un aparat electric folosit pentru tocarea crengilor si a frunzisului. Este prevazut cu role de concasare si poate taia crengi de pana la 40 de milimetri grosime.

Transportul se face pe rot si este echipat cu carcasa protectoare pentru elementele electrice si cu frana de motor. Un astfel de utilaj poate fi folosit nu doar in gradina, ci si in vie si livada.

Tractorasul entru tuns iarba

O astfel de masina de tuns iarba, cu pornire electrica si evacuare laterala, este destinata in primul rand spatiilor mari – parcuri, stadioane,  terenuri de golf – dar poate fi folosita si in curte, mai ales ca exista si unele modele accesibile, cu latimea de taiere de aproximativ 60 de centimetri.

Matura manuala

Matura manuala este un echipament cu care pot fi curatate rapid toate suprafetele de beton, asfalt, sau pavaj: curtea, aleile, intrarile si chiar strada. Murdaria este introdusa intr-un recipient cu capacitate mare, suprafetele ramanand complet uscate si curate, fara dungi si urme.

Un astfel de echipament este foarte simplu de folosit, datorita perilor si manerului cu inaltime reglabila.

Masina de spalat cu presiune

Masina de spalat cu presiune este ideala pentru curatarea suprafetelor mari si a autoturismelor. Este echipata cu maner si roti de transport, pompa cu mai multe pistoale, filtru de apa, rezervor pentru detergent si un set de accesorii – de exemplu,  pentru curatarea pardoselilor.

Nu doar ca este usor manevrat si transportat, dar nici nu va consuma multa apa.

Sursa foto: Shutterstock.com

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE