septembrie 25, 2021

4.600 de euro de la stat pentru instalarea de panouri solare. Peste 26.000 de gospodarii pot beneficia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, noul proiect privind energia regenerabila tocmai a primit o alocare de 100 milioane de euro. Banii vor fi folositi pentru a finanta proprietarii de gospodarii care doresc sa-si amplaseze celule fotovoltaice, iar sprijinul pe gospodarie va fi de pana la 4.600 de euro, relateaza Mediafax.

„Am inlocuit celula solara si, nu in ultimul rand, cu ajutorul Parlamentului si al Ministerului Energiei, reusim cu suma pe care o alocam ca 26.000 de gospodarii din Romania sa devina mici producatori. Surplusul de energie pe care tu il produci sa poti sa il bagi in Reteaua Nationala de Electricitate”, a declarat Gavrilescu.

Panourile vor produce circa 3 kW/ora

Conform ministrului, panourile solare ce vor putea fi cumparate cu ajutorul sprijinului ar putea servi la alimentarea cu curent a aparatelor electrocasnice, incalzirea cu apa calda dar si iluminatul in casa. Aparent, o astfel de celula va putea produce o energie de 3 kW/h.

„Montarea celulelor fotovoltaice, si avem acum, la ora actuala, nu o suma mica, pentru ca este vorba de 100 de milioane de euro, care impreuna cu Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Fondurilor Europene s-a lucrat in Administratia Fondurilor de Mediu, vom putea sa lansam proiectul, undeva pana la 15 octombrie, sa poata fiecare roman care vrea sa-si monteze o astfel de celula fotovoltaica care sa aiba o putere de 3 kW/h. Noi dam un bonus, suma pana la care putem sa decontam este de 4.600 de euro”, a adaugat ministrul Mediului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE