Programul Național Viticol dispune de 238,5 milioane euro în următorii patru ani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În perioada 2014-2014, prin intermediul Programului Național Viticol (PNV), se vor putea accesa fonduri în valoare de peste 238 de milioane de euro.

Prezent la manifestările organizate la sediul MADR, ministrul Daniel Constantin a precizat că PNV este un motiv de mândrie, deoarece, până acum, viticultorii s-au remarcat prin accesarea integral a fondurilor puse la bătaie.

„Prin cele 252 milioane euro (disponibile prin PNV, n.r.) cheltuite 100% până în 2013 au realizat 25.000 ha plantaţii nou înfiinţate și programe de promovare a vinurilor in China, Rusia, Japonia, SUA. Alte 238,5 milioane euro sunt disponibile pentru anii 2014-2018. Prin Decizia Comisiei recent adoptată în 29 aprilie 2014, s-a aprobat un nou program de promovare a vinurilor în Azerbaidjan și Belarus”, a precizat Daniel Constantin.

Pentru viticultorii care doresc să își dezvolte afacerile, există surse de finanţare cu fonduri europene, atât prin Programul Naţional Viticol (PNV), cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru acţiunile care nu sunt finanţate prin PNV.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE