Fonduri europene de mii de euro pentru tineri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul Eudivers) a început proiectul „Descoperă Tulcea prin TINEri”, ultimul derulat de asociaţie prin programul ‘Tineret în Acţiune”, finanţat de Uniunea Europeană.

Proiectul are drept scop punerea în valoare a tradiţiilor folclorice, istoriei, monumentelor istorice şi componenţei etnice, care pot constitui un punct de atracţie pentru turişti prin crearea unor evenimente locale anuale desfăşurate în timpul sezonului turistic cu ocazia zilelor unităţilor administrativ-teritoriale implicate, comuna Casimcea, oraşul Sulina şi municipiul Tulcea.

„Cred că partea cea mai dificilă a proiectului va fi cea legată de transport, având în vedere faptul că la Sulina se ajunge doar pe calea apei, iar Casimcea este o comună din zona de terasă a judeţului destul de îndepărtată de municipiul reşedinţă de judeţ. Este totuşi o provocare pentru noi pe care o vom depăşi”, a declarat coordonatorul proiectului, Cornel Ditcov, într-o conferință, transmite Agerpres.

Prin proiectul care a început luna aceasta, 45 de tineri din Sulina, Casimcea şi Tulcea vor învăţa să scrie proiecte care să răspundă nevoilor comunităţilor, să organizeze evenimente publice. Astfel, la Casimcea, 15 tineri vor pune în scenă o legendă locală, la Sulina se va pregăti şi prezenta un spectacol de teatru labirint, iar la Tulcea se va încerca realizarea unui eveniment anual care să pună în evidenţă o clădire de patrimoniu, Casa Avramide.

Proiectul iniţiat de Centrul EUdivers se va încheia la finele lunii septembrie şi are o valoare totală de 4.950 de euro. În perioada 2009-2014, prin programul finanţat de UE „Tineret în acţiune”, asociaţia tulceană a pus în practică proiecte în valoare totală de 42.320 euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE