Agricultura inteligentă. Cultivarea plantelor aromatice bio, o afacere de viitor

Facebook
Twitter

Agricultura ecologică este în plină dezvoltare în România, iar cultivarea plantelor aromatice este o afacere care poate aduce profit în condiţiile în care numărul fermierilor activi pe acest segment este redus.

Ştim că nemţii preferă mierea şi merele ecologice, iar austriecii oţetul şi dulceaţa de trandafiri organici. Mai puţin s-a vorbit despre cultivarea  plantelor aromatice în regim ecologic. Potrivit datelor furnizate de APIA la solicitarea stiriagricole.ro, în ţară există doar 26 de fermieri certificaţi, care au solicitat plata subvenţiei pentru o suprafaţă de 236 de hectare. Valoarea subvenţiilor solicitate de fermierii care cultivă plante aromatice se ridică la 63.653 de euro.

Cele mai mari suprafeţe cultivate în regim ecologic cu plante aromatice se regăsesc în judeţele Galaţi, Vrancea, Tulcea, Constanţa şi Bucureşti.

Recomandări stiriagricole.ro:

La nivel global, vânzările de plante aromatice şi medicinale au crescut de la an la an. Numai la nivelul anului 2010, exporturile de astfel de produse realizate de producătorii din Stetele Unite s-au ridicat la 33 de miliarde de dolari, potrivit statisticilor oficiale. Până în 2015, se estimează că veniturile pe care le vor încasa fermierii din exporturile de plante aromatice se vor ridica la 93 de miliarde de dolari.

Motivul acestei creşteri spectaculoase este simplu: într-o lume tot mai poluată, atunci când se îmbolnăvesc, oamenii se întorc spre soluţiile de bază: adică cele oferite de natură. Astfel, produsele bio sunt cu atât mai căutate, cu cât sunt apreciate ca fiind mai benefice pentru sănătate, iar Europa este lider în ceea ce priveşte producţia în regim ecologic, potrivit datelor Organizaţiei pentru dezvoltare Industrială a ONU.

Acest articol este proprietatea exclusivă a www.stiriagricole.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu acordul scris al proprietarului și citarea sursei, respectiv www.stiriagricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE