padure de vanzare

Vesti bune pentru fermieri. Cererile de sprijin pentru doua submasuri importante se pot depune pana pe 15 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AFIR anunta ca termenul de depunere a cererilor de sprijin pentru impadurire si cele aferente angajamentelor de silvomediu s-a prelungit, iar acestea pot fi depuse pana la data de 15 iunie.

Concret, cele doua submasuri pentru care se poate obtine finantare sunt: 8.1 Impadurirea si crearea de suprafete impadurite (sesiunile 1, 2, 3 si 4) si 15.1 Plati pentru angajamente de silvomediu (sesiunile 1, 2 si 3), din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Subliniem faptul ca cererile de sprijin sau de plata pot fi depuse cu intarziere sau modificate doar in anumite conditii.

Astfel, cererile de sprijin sau de plata pot fi depuse si dupa data de 15 iunie, pana la data de 10 iulie 2020 (inclusiv), cu o reducere a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul (pentru anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucratoare, daca cererea de plata ar fi fost depusa pana la data de 15 iunie 2020.

De asemenea, modificarile cererilor de sprijin sau de plata, fara aplicarea de penalitati, pot fi depuse pana la data la 30 iunie 2020 (inclusiv).

Cu toate acestea, modificarile cererilor de sprijin sau de plata pot fi depuse si dupa data de 30 iunie 2020, dar nu mai tarziu de 10 iulie 2020, cu o reducere a sumelor la care ar fi avut dreptul pentru utilizarea efectiva a unitatilor amenajistice in cauza (in anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucratoare.

Mentionam ca sesiunea a patra aferenta submasurii 8.1 se va incheia la data finala de depunere a cererilor unice de plata, respectiv data de 15 iunie 2020 (inclusiv), fara stabilirea unei perioade de modificare sau depunere cu intarziere a cererilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE