septembrie 24, 2021

padure de vanzare

De la ce data se pot depune cererile pentru prima impadurire si cine poate obtine sprijinul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza potentialii beneficiari ca, in perioada 03 august 2020 – 11 decembrie 2020, se depun cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”

Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de interventie 5E – Promovarea conservarii si a sechestrarii carbonului in agricultura si silvicultura.

Alocarea financiara pentru sesiunea 05/2020 este de 10.000.000 euro.

Valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a angajamentului, este de 7 000 000 euro.

Inainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite in IPA Online, elaborarea proiectului tehnic de impadurire si obtinerea avizului pentru proiectul tehnic de impadurire de la Garda Forestiera.

Dupa avizarea proiectului tehnic de impadurire de catre Garda Forestiera, solicitantii pot depune, la Centrele Judetene APIA, cererile de sprijin insotite de documentele specificate in Ghidul solicitantului.

Solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate in Ghidului Solicitantului pentru schema de ajutor de stat aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 208/2020  si este publicat pe site-ul APIA, sectiunea „Masuri de sprijin si IACS”, subsectiunea „Masuri delegate din PNDR”.

Selectia Cererilor de sprijin in cadrul sesiunii se efectueaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.362/2016, modificat si completat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.840/2018 si prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 68/2020 si este publicat pe site-ul APIA.

Anuntarea rezultatelor selectiei se va face prin notificarea beneficiarilor de catre Centrele Judetene APIA ca urmare a publicarii pe site –ul APIA a Raportului de selectie partial/final aprobat de catre directorul general al DGDR – AM PNDR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE