Guvernul plateste aproape jumatate din salariul angajatilor care se intorc la munca

Facebook
Twitter

Angajatii care au fost trimisi in somaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus vor putea reveni la munca incepand cu data de 1 iunie, iar statul le va plati, pentru 3 luni, 41,5% din salariul de baza.

Cu toate acestea, angajatorii care apeleaza la masura pentru salariatii lor, trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Pentru a primi sprijinul, este necesar ca angajatii sa isi pastreze locul de munca pana la data de 31 decembrie 2020, timp in care nu este permisa incetarea contractului de munca a acestora. Mai mult, se pot incadra doar persoanele care au avut o intrerupere a contractului de munca pentru o perioada de minim 15 zile pe durata starii de alerta sau a celei de urgenta.

Cum se poate solicita ajutorul de la stat

Angajatorul depune prin mijloace electronice, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social, o cerere semnata si datata de reprezentantul legal insotita de o declaratie pe propria raspundere si de lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta suma

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE