Ungaria creste de patru ori ajutorul acordat fermierilor, pentru compensarea pierderilor

Facebook
Twitter

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori ajutorul acordat fermierilor, pentru a-i ajuta sa depaseasca pierderile suferite anul trecut din cauza secetei, anunta ministrul Agriculturii maghiar, Istvan Nagy.

Suma de 50,6 miliarde de forinti (129,1 milioane de euro) va ajunge pana in 31 martie la aproximativ 22.000 de fermieri.

Aproximativ 80% din suprafata agricola a Ungariei, sau 1,45 milioane hectare, a fost afectata de seceta, iar 49,7 miliarde de forinti vor fi cheltuiti pentru compensarea pagubelor, a informat Nagy.

Citeste si: Cum cresti productia din livada – 3 lucrari de primavara esentiale pentru sanatatea pomilor fructiferi

Acesta a explicat ca au fost de ajutor si subventiile pentru asigurari, introduse in ultimul deceniu, companiile de asigurari platind inca 41 miliarde de forinti in legatura cu vremea extrema de anul trecut.

Guvernul a infiintat un organism operativ care sa gestioneze urgentele provocate de seceta si a luat masuri pentru asigurarea stabilitatii financiare a sectorului, a declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a explicat ca Executivul a acceptat propunerea organismului de amanare pana la finalul anului a platii imprumuturilor fermierilor

Datorita acestor masuri si a situatiei in general robust a economiei, agricultura Ungariei a trecut cu bine prin aceasta situatiei, a afirmat Nagy.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE