Undă verde pentru exportul de carne de vită congelată din România în China

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Astăzi a fost semnat Protocolul tehnic cu privire la cerinţele veterinare şi de carantină pentru exportul de carne de bovine congelată din România în China.

„În data de 26 februarie, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în prezenţa Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze, Excelenţa Sa, doamna HUO Yuzhen şi a preşedintelui ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, a fost parafat Protocolul tehnic cu privire la cerinţele veterinare şi de carantină pentru exportul de carne de bovine congelată din România în Republica Populară Chineză”, a anunțat ANSVSA.

O delegaţie a Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei – autoritatea competentă veterinară din China a efectuat o vizită de documentare în România în perioada 17 – 25 februarie 2014, pentru a discuta condiţiile sanitare veterinare pentru carnea de bovină congelată, care ar putea să fie exportată pe piaţa chineză. Programul stabilit de comun acord de către cele două părţi  a inclus vizite la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene şi laboratoarele oficiale din cadrul acestora, ferme de bovine, unităţi de abatorizare a bovinelor şi la Postul de Inspecţie la Frontieră Constanţa Sud – Agigea.

În perioda următoare, partea chineză urmează să analizeze datele şi documentaţia rezultată în urma vizitei, inclusiv  modelul de certificat sanitar veterinar şi să transmită părţii române raportul final.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE