Chinezii ar putea importa 500.000 de oi din România, cereale, lapte și lactate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat încrezător că România ar putea exporta 500.000 de oi și capre în China în curând, urmând ca asiaticii să importe și lapte și lactate din țara noastră.

Aflat în vizită în China, Liviu Dragnea le-a transmis vești bune fermierilor români. A vorbit despre prezența României cu stand național la un târg internațional de vinuri în noiembrie, apoi a spus că le va servi roșii românești chinezilor, iar acum anunță că asiaticii vor oi și capre românești.

“I-am propus domnului vicepremier să extindem exportul în domeniul produselor alimentare și la carnea de ovine, la lapte și produse din lapte. Domnul vicepremier a spus că, în ceea ce privește carnea de ovine, dumnealor sunt dispuși să începem imediat procedurile necesare pentru a se realiza acest export. În ceea ce privește laptele și produsele din lapte, a promis că va analiza și, în perioada imediat următoare, vor da un răspuns pe care îl va primi sigur Autoritatea Sanitar-Veterinară”, a spus Dragnea la finalul întâlnirii cu omologul său chinez, transmite Mediafax.

Toamna trecută, când a avut loc summitul China-Europa Centrală și de Est, s-a vorbit de exporturi circa 3 milioane de oi și capre. Dragnea a spus că primele livrări vor fi de aproximativ 500.000 de capete, însă în primele loturi exportate va fi doar carne de miel.

Cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea ca România să exporte cereale către China.

“Am discutat despre necesarul de cereale pe care îl are China, care este într-o situație în care are nevoie de cereale. Suprafața pentru producția de cereale în China este insuficientă pentru necesarul de consum din această țară și împreună am convenit să dezvoltăm posibilitățile de export masiv de cereale din România către China”, a mai spus Liviu Dragnea.

Mai mult de 2% din suprafața arabilă a Chinei, adică o suprafață de mărimea Belgiei, este atât de poluată încât este imposibil să mai fie folosită pentru agricultură, potrivit datelor publicate de autoritățile de la Beijing.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE