Un soi traditional de tomate revine in Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cooperativa agricola „Tara Mea” va readuce pe piata romaneasca soiul autohton de tomate ,,Inima de Bou”. Soiul va ajunge pe piata incepand cu saptamana urmatoare, relateaza Agerpres.

Conform cooperativei, soiul „Inima de Bou” a fost cultivat inca din cele mai vechi timpuri pe teritoriul Romaniei, insa aceasta samanta s-a pierdut, fiind recuperata dintr-o banca de seminte din Germania.

„Inca de anul trecut, ‘Tara Mea’ a incercat readucerea pe piata a soiului romanesc de rosii ‘Inima de Bou’, care este complet diferit de frantuzescul ‘coeur de beuf’. Insa, spre surprinderea noastra, nu existau seminte in cantitate suficienta. Am intampinat numeroase piedici, pentru ca multe seminte erau hibrid, altele nu erau suficient de rezistente sau nu erau autentice. Am cautat acel gust traditional, pe care mi-l aminteam din copilarie, de la bunici, in multe gospodarii, de la fermieri mari la gospodarii propriu-zise. A durat un an pana am reusit, efectiv, sa punem la punct toate detaliile. Dar sunt mandru ca, in sfarsit, voi putea cumpara cu incredere rosii sanatoase si gustoase, pentru copilul meu, din hypermarket”, a declarat Florin Burculescu, presedinte Cooperativa “Tara Mea”.

 „Tara Mea”, sapte bazine legumicole in toata tara

In prezent, cooperativa „Tara Mea” dispune de sapte bazine legumicole, din care livreaza tomatele. Acestea reprezinta 3% din totalul bazinelor legumicole romanesti si sunt situate in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Galati si Ialomita.

Cooperativa are in prezent 500 de membrii care se ocupa cu cultivarea legumelor, procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare. Scopul cooperativei este sa creasca consumul de produse romanesti.

Cooperativa agricola “Tara Mea” livreaza saptamanal 8 tone de ardei gras, 40 de tone de castraveti, 60 de tone de cartofi si 13 tone de ceapa verde catre rafturile hypermarket-urilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE