Vesti bune pentru crescatorii de ovine! O noua oportunitate de comercializare a carnii

Facebook
Twitter

Conform ultimelor declaratii, campania „Alege Oaia!” initiata de Ministerul Agriculturii va fi cooptata in cadrul Cooperativei agricole „Tara mea”, cu scopul de a stabili un circuit alimenta organizat si lant de vanzare bine determinat, relateaza Agerpres.

„Pornind de la ideea campaniei nationale de informare si promovare a consumului de carne de oaie ‘Alege Oaia!’, promovat de Ministerul Agriculturii, cooperativa ‘Tara Mea’ a venit in sprijinul crescatorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat care sa duca acest proiect la un alt nivel. Prezentata profesionist in rafturi, ridicata la rang de industrie si optimizata pe piese in detrimentul bucatilor mari, oaia poate fi, asa cum bine a intuit ministrul Petre Daea, un business de succes pentru agricultura romaneasca”, se precizeaza intr-un comunicat emis de organizatia „Tara mea”.

Tot in document se explica si faptul ca fermierii nu vor mai trebui sa exporte animalele daca reusesc sa se organizeze, pentru ca astfel vor avea acces la un mecanism performant de procesare si comercializare, obtinand astfel o valoare adaugata mult mai mare.

„Prin aceasta asociere, daca vor intelege sa lucreze organizat si impreuna, ca intr-o singura industrie, crescatorii de ovine nu vor mai fi nevoiti sa exporte, avand acces la piata de desfacere autohtona, la consiliere de specialitate, la abatoare si ambalare de capacitate mare si, nu in ultimul rand, la un pret corect pentru produs”, se mai precizeaza in documentul emis de „Tara mea”.

Parteneriatul, calea cea mai rapida spre un circuit bine organizat

Conform documentului, parteneriatul va acoperi toate etapele de procesare si comercializare a carnii de oaie, de la crescator si pana la raftul magazinului. Astfel, cooperativa „Tara mea” se va asigura ca oierii vor primi pretul corect pentru animal iar clientii vor avea certitudinea ca vor consuma carne de cea mai buna calitate, 100% romaneasca.

„Acest gen de colaborare nationala va reusi sa pastreze produsele de cea mai buna calitate in tara, pentru consumatorii romani, pe rafturile marilor lanturi de magazine si in acelasi timp va asigura nu numai supravietuirea, dar si bunastarea crescatorilor de ovine. Vrem sa atragem familii tinere catre acest gen de activitate, sa duca un trai frumos in jurul acestei meserii”, sustine Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Intalnire intre crescatorii de ovine si reprezentantii „Tara mea”

„trebuie sa invatam sa vedem de sus lucrurile (…) sa intelegem consumatorul, raftul, produsul si apoi nevoile fiecaruia din lant (…) sa lucram constant, sustinut, cu preturi decente, avantajoase pentru toate partile implicate”, a declarat Florin Burculescu, presedintele organizatiei „Tara mea”.

Seful MADR, Petre Daea a facilitat intalnirea dintre reprezentantii organizatiei „Tara mea” si oieri, unde s-a discutat despre proiect si ce beneficii le-ar putea aduce acestora. Discutia a fost un real succes iar cei mai multi crescatori au fost extrem de multumiti, sperand ca proiectul sa se demareze cat mai repede.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE