Un nou protest la MADR: salariatii din sectorul agricol si cercetatorii ies in strada

Facebook
Twitter

Sindicatele salariatilor din sectorul agricol si alimentar, precum si din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, afiliate la Agrostar, picheteaza astazi, intre orele 11.00-14.00, sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Principalele revendicari ale salariatilor din sectorul agricol si alimentar sunt legate de lipsa unor politici care sa conduca la cresterea nivelului salarial in acest sector, precum si de lipsa unor masuri de investitii care sa creeze noi locuri de munca in sectorul agricol, se arata intr-un comunicat al Agrostar.

Totodata, sindicatele salariatilor din sectorul agricol si alimentar subliniaza neimplicarea si nerezolvarea problemelor legate de salarizarea lucratorilor din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, acestia fiind asimilati functionarilor publici.

Mai mult decat atat, federatia Agrostar atrage atentia ca MADR arata dezinteres fata de negocierea Contractului Colectiv de Munca pe sectorul agricol, document de natura sa reglementeze raporturile de munca din cadrul acestui sector.

O alta revendicare mentionata de Agrostat este si lipsa de despagubiri ce ar trebui acordate ca urmare a secetei, „acestea fiind numai la nivel declarativ, intârzierea acordarii subventiilor, masuri ce conduc la intârzierea la plata a salariilor lucratorilor din acest sector de activitate”.

Sediul MADR a mai fost pichetat saptamanile trecute de crescatorii de bovine si ovine din Romania, precum si de legumicultori, toate protestele fiind organizate de federatia Agrostar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE