Fermierii ies din nou in strada. Ce revendicari au acestia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sindicatele agricole afiliate Federatiei Agrostar si Blocului National Sindical vor organiza marti, 31 mai, o actiune de protest in fata Palatului Cotroceni, pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta in prezent sectorul agricol.

Potrivit presedintelui Federatiei Agrostar, Nicolae Stefan, protestul agricultorilor se va desfasura intre orele 11.00 – 14.00, la sediul Presedintiei, fiind asteptati circa 300 de fermieri.

„Marti, 31 mai, sindicatele din agricultura, afiliate Agrostar, vor organiza o actiune de pichetare in fata Presedintiei. Revendicarile noastre sunt urmatoarele: renegocierea contractului colectiv de munca pe sectorul agricol, reorganizarea sectorului de cercetare, intarzierea subventiilor acordate crescatorilor de animale, luarea unor masuri de sprijin in sectorul laptelui, unde pretul a scazut dramatic. De asemenea, dorim sa ajungem la o concluzie si in ceea ce priveste Legea vanatorii. Pe langa acest lucru, dorim sa obtinem si un ajutor de minimis, pentru sectorul apicol, avand in vedere anul dificil. O revendicare o avem si si din partea fermierilor care cultiva cartof si care doresc scaderea TVA la samanta”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Nicolae Stefan, presedintele Federatiei Agrostar.

Reprezentantii sindicatelor afiliate Agrostar vor depune maine un memoriu la Presedintie, solicitand o intalnire oficiala pentru demararea negocierilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE