Sindicatele agricole afiliate Federatiei Agrostar si Blocului National Sindical vor organiza marti, 31 mai, o actiune de protest in fata Palatului Cotroceni, pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta in prezent sectorul agricol.

Potrivit presedintelui Federatiei Agrostar, Nicolae Stefan, protestul agricultorilor se va desfasura intre orele 11.00 – 14.00, la sediul Presedintiei, fiind asteptati circa 300 de fermieri.

„Marti, 31 mai, sindicatele din agricultura, afiliate Agrostar, vor organiza o actiune de pichetare in fata Presedintiei. Revendicarile noastre sunt urmatoarele: renegocierea contractului colectiv de munca pe sectorul agricol, reorganizarea sectorului de cercetare, intarzierea subventiilor acordate crescatorilor de animale, luarea unor masuri de sprijin in sectorul laptelui, unde pretul a scazut dramatic. De asemenea, dorim sa ajungem la o concluzie si in ceea ce priveste Legea vanatorii. Pe langa acest lucru, dorim sa obtinem si un ajutor de minimis, pentru sectorul apicol, avand in vedere anul dificil. O revendicare o avem si si din partea fermierilor care cultiva cartof si care doresc scaderea TVA la samanta”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Nicolae Stefan, presedintele Federatiei Agrostar.

Reprezentantii sindicatelor afiliate Agrostar vor depune maine un memoriu la Presedintie, solicitand o intalnire oficiala pentru demararea negocierilor.