De Sfântă Mărie, turiştii aleg pensiunile ANTREC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Profitând de ziua liberă în plus cu ocazia Sărbătorii de Sfântă Mărie, turiştii români aleg în special pensiunile agroturistice din zone devenite deja tradiţionale pentru turismul rural şi de relaxare.

„Din declaraţiile proprietarilor de pensiuni, ne bucurăm foarte mult să vedem că turiştii din alţi ani se reîntorc alături de prieteni în această minivacanţă, semn că ospitalitatea pensiunilor ANTREC este foarte apreciată şi că recomandările contează foarte mult şi în ziua de astăzi”, spune Maria Stoian, președinta ANTREC.

O creştere semnificativă numărului turiştilor se va înregistra în zonele dunărene, portuare.

„Spre exemplu, vom avea un grad de ocupare mai accentuat în cadrul pensiunilor din Delta Dunării, dar şi în zona Cazanelor Dunării, unde, alături de Sfântă Mărie, se vor sărbători şi Zilele Marinei, evenimente promovate de pensiunile din zonă, asigurând servicii de transport, transfer sau croaziere pe Dunăre”, arată Maria Stoian, într-un comunicat remis de ANTREC.

Totodată, zonele tradiţionale, precum Bran-Moieciu-Fundata, Dâmbovicioara, Albac, Arieşeni, Cetea, Neamţ, Poiana Stampei, Ciocăneşti, unde se va desfăşura Festivalul Naţional al Păstrăvului, festival care atrage numeroşi turişti şi din străinătate, Poienile Izei, Botiza, Târgu Jiu, sunt, de asemenea, pregătite, în aceste zone punându-se mai mult accent pe tradiţiile de Sfânta Maria, cu participare la slujba bisericească, pelerinaje la mănăstiri, petreceri câmpeneşti, festivaluri locale tradiţionale şi altele.

Pensiunile ANTREC vor oferi discounturi 10-15% sau cadouri promotionale celor ce-şi vor sărbători ziua de nume, precum: borcane cu dulceată, sticle cu ţuică sau palincă, plăcinte şi cozonaci, obiecte de artizanat. În pensiunile cu servicii de SPA şi relaxare, sărbătoriţii vor putea beneficia gratis de aceste servicii.

Pensiunile din zona Deltei Dunării îşi vor îndema turiştii spre Zilele Marinei, ce vor fi sărbătorite atât în Tulcea, cât şi în Sulina. De asemenea, în zona Clisurii Dunării, proprietarii pensiunilor ANTREC Mehedinţi vor participa alături de turişti la sărbătorile dedicate Zilei Marinei ce vor avea loc la Orşova.

În zona Deltei Dunării, tarifele pensiunilor membre ale ANTREC Tulcea pornesc de la 120 lei cu mic-dejun inclus, de persoană, pe noapte, ajungând şi până la 300 lei (demipensiune), în funcţie de numărul de margarete şi serviciile dorite. Pentru această perioadă tarifele la serviciile de agrement de tip croazieră pe Dunăre, excursiile tematice pe canalele Dunării sau activități ca birdwatching pornesc de la 15 euro, ajungând la 60 de euro în funcţie de tipul bărcii, perioada croazierei, locurile de vizitat sau alte servicii.

În zona Gorjului, la Pensiunea Casa Cartianu, pachetul special de Sfânta Maria costă de 449 lei/persoană, cuprinzând 3 nopţi de cazare, demipensiune cu produse tradiţionale din ferma proprie, acces la spa și piscina exterioară, loc special amenajat pentru copii, jocuri de societate, închiriere biciclete etc.

În zona Buzăului, la Pensiunea Casa Matei din Berca, tariful porneşte de la 285 lei/persoană ( 2 nopţi cazare cu demipensiune, grătar cu produse locale, acces la piscină, gratuitate pentru copiii până în 6 ani). Turiștii au posibilitatea să meargă în pelerinaj la bisericile și mănăstirile din zonă, cum sunt Berca și Ciolanu, sau să facă drumeţii la cerere în zona Vulcanilor Noroioşi, Platoul Carstic Meledic, Tabăra de Sculptură Măgura, Bazinele cu sare din Sărata Monteoru etc.

În zona Drobetei Turnu Severin şi Clisura Dunării, tarifele pornesc de la 80 lei (cameră single + mic dejun) şi 100 lei (cameră dublă + mic dejun) la Hostel Tropical din Drobeta Turnu Severin. Chiar dacă pensiunile din zona Cazanelor sunt ocupate, ANTREC vă recomandă să vă opriţi la o saramură dunăreană sau la alte specialităţi pescăreşti la pensiunile ANTREC Mehedinţi: Pensiunea Steaua Dunării, Pensiunea Melba, Pensiunea Doina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE