Rasturnare de situatie! Trei angajati de la fabrica de lactate Bradet, depistati cu E.Coli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directia de Sanatate Publica Arges a confirmat de curand prezenta bacteriei E.Coli patogen, avand gena verotoxina, care poate provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet, precum si la un angajat de la firma care furniza laptele, informeaza Mediafax.

„Am informat Prefectura, am informat ministerul Sanatatii si pe toata lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura”, a anuntat Sorina Hontaru, directorul DSP Arges, pentru sursa citata.

Patronul fabricii Lactate Bradet, Marius Badea, a anuntat ca a cerut sa se faca suplimentar analize de E.Coli la angajatii firmei Bradet.

„Nu avem rezultatele primite de la Bucuresti. De la DSP am primit acea notificare ce a ajuns si la Prefectura. Am sunat la Directie si ni s-a spus ca 70 % dintre oameni sunt purtatori de E.Coli, ca nu e nicio problema si ca nu exista o lege care sa impuna efectuarea acestei analize. Angajatii nu trebuie sa urmeze vreun tratament. Eu acum o zi sau doua am aflat. Pentru a primi oficial raspuns de la Bucuresi am trimis memorii in urma adresei de la DSP , dar nu am primit raspuns inca”, a declarat acesta, pentru Mediafax.

Marius Badea a mai spus ca informarea de la DSP Arges a primit-o cu 3-4 zile in urma si ca i s-a comunicat „ca nu este atat de importanta”.

„Nici macar nu ni s-a putut raspunde ce tratament ar trebui sa le dam oamenilor, ni s-a spus ca nu se stie deocamdata si nu este cazul pentru un tratament specific. Ni s-a dat o hartiuta prin care ni s-a spus, la un moment dat, ca oamenii nu mai trebuie sa fie primiti la locul de munca, iar noi am raspuns cu o adresa si am spus <Va rog sa ne spuneti temeiul legal prin care noi am putea sa dam un om afara pentru ca este purtator de E.Coli> pentru ca in legislatie nu exista asa ceva. Dupa care au inceput sa intoarca aceste vorbe si sa zica ca nu, dar nu avem inca un raspuns la acea adresa prin care noi am solicitat clarificari” a declarat patronul “Lactate Bradet”, Marius Badea.

Copil roman de 14 luni, spitalizat in Florenta cu SHU

Recent, presa italiana a scris ca un copil roman in varsta de 14 luni este spitalizat in orasul italian Florenta cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) dupa ce ar fi consumat branza provenind de la o firma din Romania, informeaza site-ul cotidianului La Repubblica, precizand totodata ca posibila sursa de infectare compania din Arges.

In legatura cu acest subiect, Marius Badea a anuntat ca bebelusul roman din Italia nu avea cum sa se imbolnaveasca din cauza produsului romanesc si ca asteapta rezultatele anchetei.

„Reprezentantul nostru din Italia ne-a informat despre stirea aparuta in presa cum ca un copil s-ar fi imbolnavit dupa ce a consumat branza Bradet. Rudele au povestit tot ce a mancat copilul. Eu inteleg grija parintilor sa spuna aceste lucruri pentru a se gasi cauza, dar noi nu avem vina. Pe data de 1 martie, noi am sistat productia, de pe piata din Italia fiind retrase produsele noastre. Aceasta este o veste care, din nou, aduce suspiciune asupra calitatii produsului Bradet, stam iar cu grija pana vor iesi rezultatele, ca banuiesc ca se face o ancheta in acest sens. Tot ce imi ramane de facut e sa astept rezultate de la cei in masura sa stabileasca ce s-a intamplat”, a declarat patronul fabricii Bradet, Marius Badea, pentru Mediafax.

Institutul Cantacuzino a anuntat in data de 8 martie rezultatele analizelor facute in cazul copiilor din Arges, Sibiu si Bacau, imbolnaviti cu E.Coli, stabilind ca profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienti, din branza de la Bradet si din carnea de pui nu sunt identice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE