Tratamente fitosanitare pentru cereale. Cum se combate omida capsulelor si sfrederitorul porumbului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Braila recomanda fermierilor sa efectueze tratamente fitosanitare cu insecticide in vederea combaterii omizii capsulelor si a sfredelitorului porumbului.

Din cauza vremei calduroase si a lipsei de precipitatii, la culturile de porumb s-a putut constata o crestere a numarului de atacuri produse de omida capsulelor (Helicoverpa armigera) si de sfredelitorul porumbului (Ostrinia Pyrausta nubilalis).

Recomandarea specialistilor din Braila este ca agricultorii sa efectueze cat mai rapid un tratament fitosanitar pentru aceste culturi cu un insecticid.

Pentru combatere acestor boli fermierii pot aplica unul dintre urmatoarele produse: Actara 25 WG 0,1 kg/ha sau Mospilan 20 SP/SG 0,1 kg/ha.

De asemenea, pentru combaterea viermelui vestic al radacinilor de porumb Diabrotica virgifera virgifera se foloseste insecticidul Force 1,5 G 15 kg/ha, care se administreaza odata cu semanatul, in conditii de infestare moderata sau in primul an de monocultura. Impotriva adultilor se poate folosi insecticidul Fury 10 EC 0,2 l/ha.

Este de preferat ca tratamentul sa fie realizat in zilele fara vant, cu respectarea regulilor de manipulare si administrare a produselor de protectie a plantelor, recuperarea ambalajelor goale si protejarea familiilor de albine si a mediului.

Dr. ing. Vizuroiu Valentin
Unitatea Fitosanitara Braila

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE