
Principalele boli ale nucului si cum se combat ele
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
Una dintre cele mai populare culturi in Romania este fara indoiala cea de tomate. In mediul rural, aproape ca nu exista o gospodarie care sa nu aiba macar cateva fire de rosii.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures le recomanda fermierilor sa aplice in aceasta perioada tratamente pentru prevenirea sau combaterea dezvoltarii bolilor la culturile de legume.
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzau a introdus recent in testare 10 noi hibrizi de tomate. Noile creatii au o rezistenta marita la boli si daunatori, pot fi pastrate un timp mai indelungat dupa recoltare si au capacitatea sa ofere fructe mari si gustoase.
Bolile si daunatorii plantelor reprezinta unele dintre cele mai mari riscuri ale agricultorilor din intreaga lume. Pentru a veni in sprijinul fermierilor, deputatii europeni vor sa adopte o serie noua de reguli privind schimburile extra-comunitare.
Plantatiile de goji au inceput sa fie tot mai apreciate de fermierii romani, in special deoarece pot fi infiintate pe suprafete mici, insa si datorita veniturilor considerabile care se pot obtine in urma lor.
In luna martie este important ca fermierii sa aplice o serie de tratamente fitosanitare in livada, pentru preveneirea si combaterea mai multor boli si daunatori.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Braila recomanda fermierilor sa efectueze tratamente fitosanitare in vederea combaterii omizii capsulelor si a sfredelitorului porumbului.
Specialistii avertizeaza ca legumele radacinoase, precum morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul pot fi atacate si ele de ciuperci patogene, boli care ataca aparatul foliar.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures avertizeaza fermierii ca in luna iunie si iulie se pot inregistra atacuri ale „Sfrederitorul porumbului”.
Specialistii recomanda pentru luna iunie urmatoarele tratamente fito-sanitare la vita de vie in vederea combaterii simultane a bolilor: mana, fainarea si putregaiul cenusiu.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Mures recomanda pentru inceputul lunii iunie urmatoarele tratamente pentru combaterea daunatorilor si bolilor la legume si fructe.
Asigurarea necesarului de elemente nutritive, in special cu ajutorul ingrasamintelor complexe (NPK), nu se limiteaza la un singur an de
Buruienile pot dauna grav culturilor de cereale, din pricina apetitului lor mare pentru lumina, apa si elemente nutritive. Pentru a
AFIR anunta publicarea versiunii finale a Ghidului Solicitantului pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul National de
Daca locuiesti deja la casa sau planuiesti sa te muti in viitorul apropiat, infiintarea unei gradini te va ajuta sa
Cainele este un animal nelipsit din orice gospodarie, iar loialitatea si siguranta pe care cel mai bun prieten al omului
Cu toate ca iarna nu si-a intrat inca in drepturi iar temperaturile din majoritatea regiunilor sunt inca destul de ridicate,
Eficientizarea utilizarii azotului in fertilizare este o cerinta stricta pentru obtinerea de culturi ecologice si eficiente din punct de vedere
Ingrijirea periodica este secretul unui gazon frumos. Un gradinar va cosi gazonul de aproximativ 30 de ori pe an si