
Principalele boli ale nucului si cum se combat ele
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
Una dintre cele mai populare culturi in Romania este fara indoiala cea de tomate. In mediul rural, aproape ca nu exista o gospodarie care sa nu aiba macar cateva fire de rosii.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures le recomanda fermierilor sa aplice in aceasta perioada tratamente pentru prevenirea sau combaterea dezvoltarii bolilor la culturile de legume.
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzau a introdus recent in testare 10 noi hibrizi de tomate. Noile creatii au o rezistenta marita la boli si daunatori, pot fi pastrate un timp mai indelungat dupa recoltare si au capacitatea sa ofere fructe mari si gustoase.
Bolile si daunatorii plantelor reprezinta unele dintre cele mai mari riscuri ale agricultorilor din intreaga lume. Pentru a veni in sprijinul fermierilor, deputatii europeni vor sa adopte o serie noua de reguli privind schimburile extra-comunitare.
Plantatiile de goji au inceput sa fie tot mai apreciate de fermierii romani, in special deoarece pot fi infiintate pe suprafete mici, insa si datorita veniturilor considerabile care se pot obtine in urma lor.
In luna martie este important ca fermierii sa aplice o serie de tratamente fitosanitare in livada, pentru preveneirea si combaterea mai multor boli si daunatori.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Braila recomanda fermierilor sa efectueze tratamente fitosanitare in vederea combaterii omizii capsulelor si a sfredelitorului porumbului.
Specialistii avertizeaza ca legumele radacinoase, precum morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul pot fi atacate si ele de ciuperci patogene, boli care ataca aparatul foliar.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures avertizeaza fermierii ca in luna iunie si iulie se pot inregistra atacuri ale „Sfrederitorul porumbului”.
Specialistii recomanda pentru luna iunie urmatoarele tratamente fito-sanitare la vita de vie in vederea combaterii simultane a bolilor: mana, fainarea si putregaiul cenusiu.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Mures recomanda pentru inceputul lunii iunie urmatoarele tratamente pentru combaterea daunatorilor si bolilor la legume si fructe.
Schimbarile climatice recente si verile toride din ultimii ani ridica o noua provocare pentru fermieri: arsurile solare la grau pot
Randamentul este cel mai important indicator atunci cand vine vorba despre succesul culturii tale. Exista cateva unelte si echipamente care
In prezent, rasa de oi Suffolk este una dintre cele mai apreciate rase de carne din intreaga lume. Aceasta a
Agricultura sustenabila reprezinta deja un concept de interes pentru cei mai multi fermieri. Aceasta forma de agricultura este preferata atat
Ai tot auzit in ultima vreme discutandu-se despre agricultura sustenabila sau despre agricultura ecologica. Agricultura ecologica implica producere de fructe
In prezent, peste 5.800 de legumicultori din judetul Olt s-au aratat interesati de programul de sprijin Tomata, pentru cultivarea in
Desi saparea unei gropi pentru plantarea de pomi fructiferi nu pare o operatiune foarte complicata, exista o serie de factori
Pentru a asigura o dezvoltare optima a pomilor fructiferi, este necesar sa aplici tratamentele adecvate, prin care sa iti protejezi