
Principalele boli ale nucului si cum se combat ele
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
O livada de nuci este expusa bolilor si daunatorilor, de aceea este bine ca fermierii sa fie informati asupra metodelor de combatere a agentilor patogeni.
Una dintre cele mai populare culturi in Romania este fara indoiala cea de tomate. In mediul rural, aproape ca nu exista o gospodarie care sa nu aiba macar cateva fire de rosii.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures le recomanda fermierilor sa aplice in aceasta perioada tratamente pentru prevenirea sau combaterea dezvoltarii bolilor la culturile de legume.
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzau a introdus recent in testare 10 noi hibrizi de tomate. Noile creatii au o rezistenta marita la boli si daunatori, pot fi pastrate un timp mai indelungat dupa recoltare si au capacitatea sa ofere fructe mari si gustoase.
Bolile si daunatorii plantelor reprezinta unele dintre cele mai mari riscuri ale agricultorilor din intreaga lume. Pentru a veni in sprijinul fermierilor, deputatii europeni vor sa adopte o serie noua de reguli privind schimburile extra-comunitare.
Plantatiile de goji au inceput sa fie tot mai apreciate de fermierii romani, in special deoarece pot fi infiintate pe suprafete mici, insa si datorita veniturilor considerabile care se pot obtine in urma lor.
In luna martie este important ca fermierii sa aplice o serie de tratamente fitosanitare in livada, pentru preveneirea si combaterea mai multor boli si daunatori.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Braila recomanda fermierilor sa efectueze tratamente fitosanitare in vederea combaterii omizii capsulelor si a sfredelitorului porumbului.
Specialistii avertizeaza ca legumele radacinoase, precum morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul pot fi atacate si ele de ciuperci patogene, boli care ataca aparatul foliar.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures avertizeaza fermierii ca in luna iunie si iulie se pot inregistra atacuri ale „Sfrederitorul porumbului”.
Specialistii recomanda pentru luna iunie urmatoarele tratamente fito-sanitare la vita de vie in vederea combaterii simultane a bolilor: mana, fainarea si putregaiul cenusiu.
Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Mures recomanda pentru inceputul lunii iunie urmatoarele tratamente pentru combaterea daunatorilor si bolilor la legume si fructe.
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de
Pentru primul semestru din 2023, Polonia a decis sa mentina TVA zero la alimente, a anuntat premierul Mateusz Morawiecki, in
Dupa o perioada lunga de timp in care multe cupluri alegeau sa se mute in strainatate, iata ca acum lucrurile
Pentru a asigura sanatatea livezilor si calitatea recoltelor in anul urmator, este esentiala adoptarea unor bune practici agricole. Cunoasterea calendarului