Tabără de teatru și povești, la Humulești

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Teatrul Ion Creangă organizează între 4 și 10 august 2014 prima ediție a Taberei de teatru și povești de la Tîrgu Neamț, județul Neamț.

Douăzeci de copii de la Centrul de Plasament Pinocchio 3 din București se vor bucura astfel de o săptămână de teatru, lecturi interactive și activități reacreaționale la Humulești, locul care a devenit sinonim cu aventurile copilăriei.

Tabăra își propune să le ofere copiilor care provin din medii defavorizate oportunitatea de a își dezvolta creativitatea și spiritul de echipă, acestia participând la ateliere zilnice de arta actorului conduse de Marcela Andrei și Mirela Busuioc. Cele două actrițe vor coordona jocurile interactive și exercițiile care îi vor ajuta pe cei mici să comunice si să își poată exprima cu ușurință ideile despre ei și despre lume. Lectura interactivă a poveștilor lui Ion Creangă va completa programul de ateliere, demonstrând faptul că farmecul lor nu ține de vremuri și nici de vârste.

Copiii vor lua de asemenea contact cu moștenirea culturală a țării, vizitând obiectivele turistice încărcate de istorie din regiune — Cetatea Neamțului, Casa Memorială Ion Creangă și Parcul tematic cu același nume, Muzeul de Istorie și Etnografie din Tîrgu Neamț sau mănăstirile din împrejurimi.

Tabăra de la Humulești este un proiect-pilot al Teatrului Ion Creangă, care contribuie la dezvoltarea copiilor din toate mediile sociale prin teatru, jocuri și povești. Pentru mai multe informații despre Tabăra de teatru și povești de la Humulești, vă invităm să consultați site-ul www.teatrulioncreanga.ro, secțiunea Noutăți. Persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator PR, e-mail anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro, nr. tel. 0751.177.084.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE