Până la finalul acestui an, la sfârșit de săptămână, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va organiza târgul “Povești gastronomice de iarnă”.

 Prin intermediul acestui eveniment, care se va derula în zilele de 7-8 decembrie, 14-15 decembrie și 21-22 decembrie 2013, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale își propune să promoveze în București produsele tradiționale și ecologice românești care conservă obiceiurile și tradițiile culinare specifice Sărbătorilor de Crăciun.

Cei interesați vor putea achiziționa preparate tradiționale din carne de porc, brânzeturi, pâine coaptă pe vatră, turtă dulce, miere ecologică, sucuri naturale din fructe și legume, etc. În egală măsură, vor fi promovate reţetele strămoșești din județele: Argeș, Suceava, Maramureș, Brașov, Galați, Alba, Olt, Bihor, Sibiu, Ilfov atât în ceea ce privește alimentele, cât și în privința dulciurilor, băuturilor şi produselor dietetice.

Gama produselor care se vor regăsi în cadrul târgului “Povești gastronomice de iarnă” este una foarte numeroasă, între ele regăsindu-se: caşcaval, brânza de burduf și telemea mixtă, cârnaţi, slănina de casă, jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti, coaste afumate, toba de casă, pate de casă, pâine de casă, telemea și produsele afumate tradițional (cârnaţi ciobăneşti, cârnaţi vânătoreşti, costiţă țărănească, slăninuţă țărănească, pastramă țărănească de porc, pastramă țărănească de oaie, cotlet haiducesc, piept de curcan, piept de pui, jigou de berbecuţ, muşchiuleţ de porc, muşchi de vită, tobă de casă țărănească, ruladă de curcan, piept raţă nobil, piept pui cu şofran, produse pe bază de pește, precum salată icre crap, scrumbie de Dunăre marinată, sprot marinat, scrumbie de Dunăre afumată, batog de somn, salată icre crap şi ceapă, sortimente de pâine, miere și vin.

Share on Facebook