„Regele ciobanilor”, Dumitru Andreșoi, cap de afiș la un târg pentru oieri de la Miercurea Ciuc

Facebook
Twitter

În acest sfârșit de săptămână, în fostul poligon de la Miercurea Ciuc, se vor aduna crescători de oi și capre din județele Harghita, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Hunedoara, Mureș, Sibiu și Vrancea.

În total, organizatorii mizează pe 3.000 de expozanți, printre care și Dumitru Andreșoi, supranumit „regele ciobanilor”, datorită efectivelor numeroase pe care le deține. Anul acesta, Dumitru Andreșoi a declarat la APIA circa 25.000 de oi.

„Acest târg a luat naștere din inițiativa crescătorilor de ovine și este un bun prilej pentru întâlnire, pentru schimb de experiență, dar mai ales pentru ameliorarea rasei Ţigaie. În alte zone ale țării, mai ales în județele Sibiu și Bistrița-Năsăud, există deja târguri de acest gen, în această regiune însă, este o premieră”, a declarat unul dintre organizatori, Barna Tanczos, la conferința în cadrul căreia a fost anunțat târgul oierilor, de la Miercurea Ciuc.

Potrivit acestuia, la târg vor fi expuse 300 de exemplare de berbecuți, care vor putea fi cumpărați în cadrul licitațiilor care vor fi organizate. Totodată, vor avea loc prezentări de tehnologii de creștere și întreținere a ovinelor sau demonstraţii referitoare la tehnica ajustării unghiilor la ovine cu echipament modern.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE