Târg de produse tradiționale și ecologice „Moldova lui Ștefan în București”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui, în perioada 19 – 20 iulie 2014, un nou târg de produse tradiționale și ecologice, vedeta ediției de săptămâna viitoare fiind zona Moldovei.

Evenimentul își propune să prezinte obiceiuri și să promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele României, dar în mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea „Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții strămoșești!”.

La ediția de la sfârșitul săptămânii viitoare au confirmat prezența peste 30 de producători din Galați, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Neamț și Vaslui. Pe lângă cei din zona Moldovei, vor veni și agricultorii din județele Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

De la târgul de produse tradiționale și ecologice „Moldova lui Ștefan în București”, care va avea loc în curtea Ministerului Agriculturii, vor putea fi achiziționate legume și fructe de sezon, ca dovlecei, roșii, castraveți, ardei, ceapă, păstăi, verdețuri, vinete, caise, piersici, pepeni, vișine; Magiun de Prune Topoloveni, precum și toată gama „Topoloveana”, de la dulceață de afine, caise, căpșuni, cătină, cireșe negre, coacăze, vișine, la zacusca de ciuperci și vinete. Totodată, expozanți din regiunea Covurlui vor aduce la târgul de produse tradiționale și ecologice „Moldova lui Ștefan în București” produse din carne și lapte. Proprietarii Păstrăvăriei Doftana vor veni cu păstrăv afumat în cobză de brad.

Nu vor lipsi nici produsele din carne din zona Pleșcoi, pâinea tradițională bătută pe vatră din Ardeal sau brânzeturile de la Bran. Producătorii din zona Vlăsinești, din județul Botoșani, vor aduce la târgul organizat de MADR brânzeturi și produse lactate specific nordului Moldovei. De asemenea, se vor regăsi produse lactate proaspete și din carne din comuna Șipote, județul Iași, precum cârnați tradiționali de Șipote, lapte bătut, cașcaval Șipote, brânză de vaci, dar și din alte zone ale Iașiului: salam de casă, pastramă de vită, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumată de Dancu, etc. Din județul Bacău vor fi aduse produse precum sirop din mugur de brad, borș de putină, dulcețuri de zmeură, afine, mure și căpșuni, dar și zacuscă. Faimoasele plăcinte moldovenești „poale-n brâu”, din Botoșani vor întregi, de asemenea, tabloul unui colț din Moldova, chiar în centrul Capitalei.

La târgul de produse tradiționale și ecologice „Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții strămoșești!” vor fi prezenți și meșteri populari, care vor expune obiecte tradiționale din lemn, prelucrate manual. Mai mult decât atât, la târgul de produse tradiționale vor fi prezenți și apicultori, care vor aduce miere și alte produse apicole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE