Subventii agricultura 2014. Rectificarea bugetară aduce un plus de 50 de milioane de lei pentru apicultura, agricultura ecologica și zootehnie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Rectificarea bugetară aduce un plus de 50 de milioane de lei la capitolul subventii, bani ce vor fi alocați în sectoarele apicultura, agricultura ecologica și zootehnie, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

“Rectificarea ne permite să venim în întâmpinarea anumitor sectoare din agricultura care aveau acum nevoie de ajutor, așa cum ne-am angajat. Primim 50 de milioane de lei în plus la capitolul subventii. Din aceste sume, pregătim hotărârile de guvern pentru săptămâna viitoare ca să ajutăm apicultura cu o schemă de minimis și agricultura ecologica, la fel, printr-o schemă de minimis”, a declarat pentru AGERPRES, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Banii orientați către sectorul zootehnic în scopul îmbunătățirea ameliorării genetice a raselor

“Mai gândim în aceste zile alte scheme, tot de minimis, pentru zootehnie, pentru bovine și ovine, prin care vrem să investim în viitor în materialul genetic. Vrem să sprijinim îmbunătățirea ameliorarii genetice a raselor. Schema va fi publică într-o zi sau două. Mă bucur că am avut această posibilitate cu acești 50 de milioane de lei în plus să gândim un ajutor punctual, dar care poate avea rezultate benefice în viitorul apropiat”, a adăugat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În ceea ce privește sumele care au fost tăiate la rectificarea bugetară de la capitolul de cofinantare a fondurilor europene, seful MADR a afirmat că acestea “se vor întoarce la minister până la sfârșitul anului”.

“Sumele care au fost tăiate la capitolul de cofinanțare a fondurilor europene se vor întoarce la minister până la sfârșitul anului, pe măsură ce aceste fonduri vor fi absorbite. Vă asigur că Ministerul Agriculturii va rămâne campion al absorbtiei de fonduri europene și că nu vom avea sume dezangajate vizavi de Comisia Europeana”, a subliniat vicepremierul Daniel Constantin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE