Meniu

Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura vor putea accesa fonduri europene prin PNDR 2014-2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că prin noul PNDR 2014-2020, Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare vor putea accesa fonduri europene pentru investiții în modernizare.

„Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare vor putea accesa fonduri europene prin intermediul PNDR 2014-2020. Am primit observațiile Comisiei Europene privind PNDR. Până la sfârșitul lunii (n.r., octombrie) vom discuta cu oficialii europeni aceste observații care sunt de formă, nu de fond ”, a declarat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aflat în vizită de lucru la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura şi Vinificatie Pietroasa, din județul Buzău.

Totodată, ministrul Agriculturii a mai adăugat că singura problemă care a rămas de rezolvat este „faptul că stațiunile de cercetare-dezvoltare nu au personalitate juridică.

Ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin a vizitat Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificatie Pietroasa, din judetul Buzău, punct important pe harta vitivinicolă a României. La Pietroasa au fost înființate primele loturi experimentale care au stat la baza implementării conceptului de viticultură intensivă din țara noastră. În 2005, Stațiunea a devenit filială a USAMV București.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE