Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura vor putea accesa fonduri europene prin PNDR 2014-2020

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că prin noul PNDR 2014-2020, Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare vor putea accesa fonduri europene pentru investiții în modernizare.

„Stațiunile de Cercetare-Dezvoltare vor putea accesa fonduri europene prin intermediul PNDR 2014-2020. Am primit observațiile Comisiei Europene privind PNDR. Până la sfârșitul lunii (n.r., octombrie) vom discuta cu oficialii europeni aceste observații care sunt de formă, nu de fond ”, a declarat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aflat în vizită de lucru la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura şi Vinificatie Pietroasa, din județul Buzău.

Totodată, ministrul Agriculturii a mai adăugat că singura problemă care a rămas de rezolvat este „faptul că stațiunile de cercetare-dezvoltare nu au personalitate juridică.

Ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin a vizitat Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificatie Pietroasa, din judetul Buzău, punct important pe harta vitivinicolă a României. La Pietroasa au fost înființate primele loturi experimentale care au stat la baza implementării conceptului de viticultură intensivă din țara noastră. În 2005, Stațiunea a devenit filială a USAMV București.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE