Sprijin pentru fermieri: cumpararea de terenuri si obtinerea independentei energetice

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a vorbit despre 4 noi programe de sprijin pentru fermieri, prin care se vor asigura beneficii precum: refinantarea creditelor agricole, achizitia de terenuri, automatizare, dar si asigurarea independentei energetice.

“Salut lansarea in dezbatere publica a patru noi programe de sprijin pentru productia romaneasca: IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT si INNOVATION! Alaturi de presedintele PSD, Marcel Ciolacu si ministrul Finantelor Publice, Adrian Caciu, am acceptat invitatia domnului Florin Jianu la evenimentul organizat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Prin intermediul programului RURAL INVEST asiguram:

capital de lucru

refinantarea creditelor fermierilor

achizitia de terenuri agricole

automatizare si retehnologizare pentru industria alimentara

capital pentru asigurarea independentei energetice a fermelor si unitatilor de productie

Citeste si: Continua discutiile despre refacerea terenurilor degratate. Intalnire internationala pe aceasta tema

Sprijinim agricultura si industria alimentara sa se dezvolte si sa produca mai mult, astfel incat romanii sa aiba acces la produse de calitate, la preturi cat mai accesibile.

Suntem astazi in fata unor provocari de a raspunde unor riscuri si provocari nemaiintalnite in ultima perioada.

Cel putin in sectorul agricol, IMM-urile si intreprinderile sunt puse in pericol si vulnerabilizate de mai multi factori la care noi trebuie sa venim cu un raspuns. Capitalul este unul care va face diferenta intre reusita si esec, mai ales in agricultura.

Avem pamantul fertil mostenire de la stramosii nostri si trebuie sa venim cu politici publice coerente care sa integreze materia prima in industria alimentara, in zona de procesare si realizare de produse cu valoare adaugata. Acest lucru nu poate fi facut fara capital, fara politici publice coerente. Un fermier captiv sau o intreprindere captiva nu poate sa se dezvolte asa cum si-ar dori.

 

Discutam de achizitia de terenuri agricole pentru ca este extrem de important ca fermierii nostri sa aiba posibilitatea sa intre intr-o competitivitate a pietei cu cei care reusesc sa se imprumute pe piata de capital externa la dobanzi mult mai mici decat sunt in Romania”, a sustinut Chesnoiu, citat de Agerpres.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE