Sedinta de Guvern: MADR, noi sume alocate pentru fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobata rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea si redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate in bugetul MADR pe anul 2021.

Principalele actiuni beneficiare ale sumelor redistribuite sunt cele corespunzatoare subventionarii accizei motorinei utilizate in agricultura in trimestrul trei al anului curent (174 milioane de lei), precum si ajutorul de stat in sectorul cresterii animalelor constand in decontarea cheltuitelor aferente conducerii registrelor genealogice si a controlului oficial al productiei (30 milioane de lei).

Citeste si: Chesnoiu(MADR): „prea multi sefi prin minister, iar fermierii sunt in camp”. Ce schimbari se vehiculeaza?

„Am cerut ca sumele prevazute pentru plata subventiei la acciza pentru motorina, aferenta trimestrului al treilea din acest an, sa fie majorate cu 100 de milioane de lei, de la 74 milioane de lei cat era prevazut initial in proiectul de rectificare, la 174 milioane de lei.

De asemenea, am mai solicitat o marire cu 30 de milioane de lei, de la 40 de milioane de lei cat prevazuse fostul Guvern, la 70 de milioane de lei pentru platile necesare ajutorului de stat in sectorul de crestere a animalelor”, a explicat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian CHESNOIU.

Astfel, fata de proiectul initial postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, pentru consultare publica in data de 24 noiembrie 2021, au fost introduse ca urmare a reanalizarii executiei bugetarea, influente pozitive corespunzatoare titlului ”Subventii”, in valoare totala de 130 milioane lei, rezultand un total de 204 milioane lei dedicat celor doua actiuni anterior precizate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE