Pericol ecologic: aproape o tona de resturi animaliere, descoperite pe malul unui rau

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pericol ecologic – Aproape o tona de resturi animaliere imprastiata pe o suprafata de 100 de metri patrati.

Deseurile au fost gasite in albia si pe malul raului Cotmeana din zona comunei Poiana Lacului din judetul Arges de catre echipa de inspectori de la Apele Romane Arges-Vedea si reprezentantii Garzii de Mediu – Comisariatul Judetean Arges, relateaza Apele Romane pe pagina de Facebook.

Au fost identificate resturi provenite din sacrificarea animalelor (bovine, caprine, ovine) atat in albia cat si pe malul raului. Cantitatea de deseuri a fost estimata la aproximativ o tona, imprastiata pe o suprafata de 100 metri patrati.

Citeste si: Agrometeo – care este gradul de dezvoltare la culturile de toamna?

Sub coordonarea Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea, reprezentantii administratiei publice locale Poiana Lacului au intervenit in regim de urgenta pentru indepartarea deseurilor.

La aceasta ora actiunea de ecologizare este finalizata.Echipele de control au demarat o cercetare comuna pentru a identifica provenienta resturilor animaliere si pe cei care se fac vinovati de aruncarea deseurilor.

In urma controlului a fost demarata o cercetare comuna a Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea, Garzii de Mediu – Comisariatul Judetean Arges si Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges, cu scopul identificarii provenientei resturilor de animale si a celor care se fac vinovati de aruncarea deseurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE