O fermă de porci din Las Vegas e susținută cu resturi de mâncare de la cazinouri de mai bine de 50 de ani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O fermă de porci din Las Vegas a devenit faimoasă în întreaga lume deoarece își hrănește animalele cu resturile rămase de la numeroasele cazinouri din Las Vegas.

Una dintre cele mai longevive ferme din statul american Nevada a înregistrat o dezvoltare semnificativă în ultimele decenii, iar la bază a stat și numărul tot mai mare de turiști care au vizitat Las Vegas. În aceste condiții, pentru ferma Las Vegas Livestock au fost disponibile mai multe resturi pentru a hrăni porci, pe baza acestui parteneriat.

Domeniul jocurilor de noroc s-a implicat tot timpul în susținerea unor cauze. Exemplul din Las Vegas nu este singular, deoarece și în România companii precum NetBet, operator licențiat recunoscut pentru secțiunea bogată de cazino unde se află și secțiunea NetBet jackpot, a sponsorizat în trecut crosul 15 noiembrie, îl sprijină pe pilotul de drift Marian Marcel, iar acestea sunt doar două exemple.

Revenind la ferma din Las Vegas, colaborarea cu cazinourile a început tocmai în anul 1963. La acel moment, un american pe nume Bob Combs a făcut o vizită împreună cu familia în Vegas, unde a sesizat că bucătarii unui restaurant aveau mari probleme în a scăpa de resturile de mâncare adunate în timpul programului.

Bob Combs, care avea o fermă mică pe atunci la 50 de kilometri de Las Vegas, a venit cu propunerea de a culege el resturile de mâncare. Cazinourile au îmbrățișat această idee și totul a decurs excelent. Astfel, în anii ce au urmat familia Combs a adunat zilnic resturile de mâncare, le-a procesat și le aducea la standardele cerute de normele sanitar veterinare din SUA.

La mai bine de 50 de ani distanță, ferma a fost preluată de fiul lui Bob, Hank Combs. Acesta continuă tradiția și a pus umărul serios la dezvoltarea fermei.

La începutul anului trecut, numărul porcilor trecuse de 4.000, însă dificultățile înregistrate de cazinourile din Las Vegas anul trecut a mai redus numărul animalelor.

Acestea se bucură însă de cele mai bune condiții, având acces 24 de ore din 24 la mâncare și apă. De asemenea, porcii sunt ținute într-un mare spațiu în aer liber, în așa fel încât să aibă un mediu cât mai bun pentru se dezvolta.

Starea de sănătate a animalelor este controlată zilnic de reprezentanții fermei. În cazul în care unul dintre ele are probleme, este izolat și primește tratamentul corespunzător.

EPA recomandă hrănirea animalelor cu mâncare irosită

EPA, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, a realizat o ierarhie prin care poate fi diminuat impactul irosirii mâncării. Astfel, principala recomandare a EPA este ca mâncarea să fie donată către băncile de alimente sau adăposturi, în așa fel încât să ajungă la oamenii nevoiași.

Următoarea recomandare de pe listă este ca mâncarea să fie direcționată către animale. După procesare și respectarea tuturor normelor, aceasta le poate fi oferită animalelor.

“După hrănirea oamenilor flămânzi, cea a animalelor este cel mai bun mod de a reduce risipa de alimente. De ce nu este o practică mai obișnuită? Nu fiecare comunitate are o cantitate consistentă de resturi alimentare, așa cum are Las Vegas. De asemenea, industria este reglementată în așa fel încât animalele să fie protejate de bolile transmise de aceste alimente. Las Vegas Livestock deține o licență de procesare a deșeurilor alimentare, prin care le putem oferi porcilor cea mai bună mâncare”, transmit reprezentanții fermei pe site-ul oficial.

Las Vegas Livestock este o afacere de familie, iar în acest moment de managementul fermei se ocupă Sarah Stallard. Este fermieră de generația a 7-a, iar în Las Vegas a ajuns în 2016 pentru a lucra alături de unchii ei. De altfel, la fermă sunt angajați foarte mulți membri ai familiei Combs.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE