MADR: 4 noi masuri de sprijin pentru fermieri vor fi lansate in 27 august

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca pe 27 august vor fi lansate 4 noi masuri de sprijin pentru fermieri, din programul de tranzitie 2021-2022, cu o alocare totala de 3,2 miliarde de euro.

„Lansarile pe care o sa le facem in aceasta saptamana, in 27 august, sunt pentru submasura 6.1 „Instalarea tinerilor fermieri”, unde sunt alocate 100 de milioane de euro, sM6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, cu 87 de milioane de euro, suma pe care am splitat-o in doua – 60,9 milioane de euro la nivel national si 26,1 milioane de euro pentru zona montana. Sunt foarte multi fermieri mici care apartin acestei categorii si care fac agricultura in zona montana. Am dorit sa aiba o alocare distincta tocmai pentru a avea acces la aceste fonduri. Este stiut faptul ca sunt zone sau activitati care obtin punctaje mai mari si riscam ca toti banii sa mearga in acea zona sau in acel domeniu de activitate”, a precizat Oros.

De asemenea, tot din 27 august va fi lansata submasura sM16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare”, care prevede fonduri de 40 de milioane de euro la nivel national si 10 milioane de euro pentru sectorul pomicol. „Aici avem un interes mare pentru ca dorim ca tot mai multi fermieri mici si medii sa intre in aceste scurte lanturi de aprovizionare, sa reuseasca sa-si valorifice productia la niste preturi avantajoase care sa ii faca sustenabili si sa ramana in aceasta activitate”, a transmis ministrul Agriculturii.

Potrivit sursei citate, masura de sprijin pentru activitatile neagricole sM6.2, pentru start-up-uri, va fi lansata in luna septembrie si va avea alocate fonduri de 50 de milioane de euro, iar alte 100 de milioane de euro pentru sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”.

Ministrul Agriculturii a precizat ca a incercat sa prinda in acest program de tranzitie „toate prioritatile si toate nevoile pe care acum le are agricultura romaneasca”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE