S-a schimbat conducerea AFIR: David Eugen Popescu, numit a doua oara director al Agentiei

Facebook
Twitter

Schimbari de ultima ora in cadrul conducerii AFIR. Ministrul Agriculturii a anuntat ca incepand de vineri, David Eugen Popescu va prelua sefia Agentiei, dupa ce Andrei Szakal s-a retras din functie, informeaza Agerpres.

„Am semnat ordinul de numire ca director general interimar pentru Eugen Popescu, pentru ca Andras Szakal a decis sa candideze in tara la o primarie. Ordinul intra in vigoare de vineri, 29 aprilie”, a declarat Irimescu, pentru sursa citata.

David Eugen Popescu a mai ocupat functia de director AFIR, timp de doi ani, din ianuarie 2014 si pana in decembrie 2015, cand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a decis revenirea sa pe postul detinut anterior, respectiv de director general adjunct în AFIR, iar Andrei Szakal a fost numit director general incepand cu data de 2 decembrie 2015.

De joi, 28 aprilie, AFIR a anuntat ca a deschis noua sesiune de depunere a proiectelor cu finantare europeana, prin PNDR, pentru 5 masuri:

  • 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, cu o alocare de peste 270 milioane de euro,
  • 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” — 161 de milioane de euro,
  • 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” — 100 de milioane de euro,
  • 16.4 „Cooperare lantul scurt” – 7 milioane de euro,
  • 16.4a „Cooperare lant scurt sector pomicol” — 3,5 milioane euro.

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE