Liderii fermierilor cer in continuarea demisia conducerii APIA. Cum raspund oficialii Agentiei de Plati

Facebook
Twitter

Situatia tensionata creata de plata intarziata si greoaie a subventiilor este departe de a se fi terminat. Dupa ce liderul LAPAR, Laurentiu Baciu, a cerut primul demisia intregii conduceri APIA, o noua federatie nationala din domeniul agricol solicita acelasi lucru. Cu toate acestea, oficialii Agentiei de Plati spun ca si-au facut treaba si ca o eventuala decizie de a demisiona poate fi luata de ministrul Agriculturii.

„Anuntul facut de APIA prin care anunta ca la inceputul lunii aprilie vor intra subventiile, a dat sperante false fermierilor (persoane juridice) care au credite la banci, restante la furnizori, bilete la ordin, etc. Dreptul fermierilor de a primi subventia in timp util nu a fost respectata de catre conducerea/angajatii A.P.I.A care sunt platiti cu salarii mari și nu sunt trași la raspundere in nici un fel. Federatia Nationala PRO AGRO in calitate de organizatie profesionala reprezentativa pe sectorul agricultura și industrie alimentara, solicita demisia de onoare in bloc a conducerii A.P.I.A., pentru ca nu au respectat termenul anuntat”, se arata intr-un comunicat al federatiei.

Ioan Merca: „Cand domnul ministru o sa-mi inceteze detasarea, o sa plec”

Directorul APIA a sustinut in cadrul unei conferinte de presa ca el este detasat in acest post, pe o perioada temporara, de ministrul Agriculturii, prin urmare, el este pregatit sa plece, daca Achim Irimescu va decide acest lucru.

„Eu sunt detasat aici. Cand domnul ministru o sa-mi inceteze detasarea, o sa plec. Toata echipa de la APIA, care a muncit sambata si duminica, si noaptea, s-a tinut de cuvant si a realizat tot ce si-a propus in acest moment. Daca se considera ca am fi o piedica pentru fermieri, eu unul nu voi spune niciodata nu, cu tare trag ma intorc acasa”, a declarat Ioan Merca.

Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, s-a intalnit recent cu premierul Dacian Ciolos si i-a cerut acestuia sa dispuna controale la APIA pentru a afla cine se face vinovat de intarzierea platilor catre fermieri. Mai mult decat atat, liderul LAPAR a solicitat si demisia conducerii APIA, din cauza modului defectuos in care gestioneaza plata subventiilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE