padure de vanzare

Romsilva: suprafata de paduri din Romania a crescut

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Suprafata de paduri administrata de stat a ajuns la 162.593 de hectare, arata datele publicate de Romsilva.

Potrivit sursei citate, din acest total, 45.556 de hectare sunt inscrise de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara, iar restul suprafetelor de catre Romsilva, conform procedurilor prevazute de Codul Silvic, la articolul 12.

De asemenea, Regia anunta ca a intocmit si depus documentatiile pentru alte 141.221 de hectare de fond forestier, pentru a fi inscrise in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, iar specialistii Romsilva lucreaza la elaborarea documentatiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Citeste si: Sprijin pentru procesatorii de cereale. Ce sume vor fi acordate

Directia Silvica Giurgiu are, in acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat inscris in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, fiind urmata de Directia Silvica Ialomita, cu 26,44%, Directia Silvica Suceava (21,44%) si Directia Silvica Satu Mare (18,64%).

“Inscrierea dreptului de proprietate pentru padurile proprietatea publica a statului se face in baza procedurii operationale Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare, elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara”, precizeaza Romsilva.

RNP – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

80% dintre suprafetele aflate in proprietatea statului detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE