Ministrul Daea, indemn pentru sefii de Directii Agricole Judetene: mergeti in teren pentru a afla problemele fermierilor

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre DAEA, a convocat miercuri, 17 august 2022, alaturi de secretarii de stat Sorin MOISE, Dragos-Costin TELEHUZ si Iulian BUCUR si de secretarul general, Adrian SAVU, o intalnire de lucru organizata cu directorii Directiilor Agricole din toate judetele Romaniei (DAJ).

Desfasurata la sediul MADR, intalnirea a vizat o analiza a activitatilor din agricultura fiecarui judet avand in vedere faptul ca s-a incheiat recoltatul in mare parte la culturile insamantate in toamna anului 2021 si a inceput recoltatul la floarea soarelui si porumb.

De asemenea, ministrul i-a indemnat pe directorii directiilor agricole sa mearga in teren si sa ia contact cu fermierii pentru a afla problemele cu care se confrunta si a-i sprijini in identificarea celor mai bune solutii.

Totodata, in cadrul intalnirii, directorii generali ai directiilor tehnice din MADR au prezentat pe scurt principalele noutati ale programelor aflate in derulare, directiile prioritate ale viitorului Plan National Strategic (PNS) si etapele parcurse pana la acest moment in negocierea cu Comisia Europeana.

Citeste si: MADR: 386.900 de hectare afectate de seceta. 34 de judete afectate

Cu aceasta ocazie, conducerea MADR a comunicat colegilor din teritoriu sarcinile referitoare la informarea fermierilor cu privire la elaborarea Ghidului de bune practici agricole privind efectele generate de schimbarile climatice, la inventarierea suprafetelor de irigat si evolutia lucrarilor la sistemul de irigatii, modificarile aduse cadrului legal ce reglementeaza amenajamentele pastorale etc.

La randul lor, directorii executivi au expus situatii punctuale cu care se intalnesc in implementarea programelor de minimis ale MADR, iar ministrul Petre DAEA i-a asigurat de tot suportul sau si al colegilor din institutie, astfel incat toate obiectivele stabilite sa fie duse la indeplinire.

Consultanta si informarea fermierilor vor constitui elemente extrem de importante in activitatea pe care o veti desfasura in viitoarea Politica Agricola Comuna, motiv pentru care va indemn sa fiti liantul dintre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si agricultori sa reusim sa atingem performantele pe care ni le propunem”, a afirmat ministrul Petre DAEA, in cadrul intalnirii.

La sedinta de lucru au fost prezenti Paulina Gabor, director general al Autoritatii Nationale Fitosanitare, Elena Tatomir, director general al Directiei Generale Politici Agricole, Dana Rebega, director general al Directiei Generale Dezvoltare Rurala, Elena Filip, director al Directiei de Imbunatatiri Funciare si Fond Funciar si Amelia Rus, director general al Directiei Generale de Politici in Industrie Alimentara si Comert.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE