Vesti bune pentru producatorii de struguri. Termenul a fost prelungit

Facebook
Twitter

Producatorii de struguri de masa au la dispozitie mai mult timp pentru a depune documentele prin care sa primeasca ajutorul de minimis.

Reamintim ca initial HG 798/2022 a fost adoptata  in Sedinta Guvernului din 16 iunie 2022 prin care  a fost stabilita o schema de ajutor de minimis in  suma de 15.000.000 lei, echivalentul a maximum 3.000.000 euro, ce se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2022.

Citeste si: MADR: peste 351.000 de hectare, afectate de seceta. Cate judete sunt afectate?

Masura vizeaza urmatoarele categorii de beneficiari:

  • producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator;
  • producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
  • producatorii agricoli persoane juridice.

Avand in vedere solicitarile transmise de producatori, in cadrul discutiilor avute cu ministrul Petre Daea modificarea actului normativ a avut in vedere urmatoarele aspecte:

  • Corelarea termenului de depunere a documentelor justificative cu perioada de valorificare a productiei, respectiv 21 noiembrie cu 29 noiembrie.
  • A fost reconsiderat registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor pentru productia de struguri de masa a anului 2022 pentru care se acorda ajutor de minimis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE