Vesti bune pentru crescatorii de animale. Un sprijin important poate fi prelungit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Schema de ajutor de stat pentru cresterea de animale se poate prelungi cu inca 6 luni, adica pana la data de 30 iunie 2023, se arata intr-un document emis de Ministerul Agriculturii.

Sprijinul pentru cresterea animalelor se acorda in conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei si ale HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, iar aceasta prelungire a termenului este necesara deoarece legislatia Uniunii Europene in acest domeniu pentru perioada 2023 – 2027 este in curs de elaborare.

Citeste si: Micii producatori, incurajati sa vanda catre marile magazine. Noua facilitate

“Prin acest proiect de HG se ofera posibilitatea de a completa cererea initiala doar pentru jumatate de an in vederea continuarii activitatii de ameliorare pana la adoptarea noii legislatii UE.

Legislatia Uniunii Europene in acest domeniu pentru perioada 2023 – 2027 este in curs de elaborare, iar dupa adoptarea acesteia se va initia legislatia nationala si se va notifica la Comisia Europeana noua schema de ajutor de stat”, se arata intr-un comunicat al MADR.

HG 1179/2014 reglementeaza schema de ajutor de stat, avand ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

Cererile initiale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun in perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicita ajutorul de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE